De prin lume adunate

#carti #timp liber #lectura

Carti incendiare pentru o vara torida

In aceasta vara incinge atmosfera cu ajutorul lecturilor erotice. In librarii, oferta este variata si pentru toate gusturile si buzunarele.

Concubina din Shanghai de Hong Ying

Pentru ca frumusetea ei neconventionala este dublata de inteligenta si de un curaj supraomenesc, Cassia Xiao infrunta si rastoarna prejudecatile unei Chine in care femeilor nu li se cere decat sa fie decorative si supuse.

Nu doar in teatru, ci in primejdiosul univers al Triadelor, unde aliantele se fac si se desfac cu repeziciunea fulgerului iar prietenii se pot transforma peste noapte in asasini. Din umbra, alaturi de capeteniile Fratiei Hong, Cassia, adevarata eminenta cenusie, va deveni cea mai puternica femeie din Shanghai.

Complexul lui Portnoy de Philip Roth

Complexul lui Portnoy, cea mai amuzanta carte despre sex scrisa vreodata, ia forma unei autobiografii comentate si „revizuite” de eroul ei cu un amestec de ironie si chiar cinism, de zeflemea si disperare.

Protagonistul Alexander Portnoy, provenit dintr-o familie de evrei habotnici, rigizi, conventionali, cu o mama cicalitoare si perfectionista, duce inca de la pubertate o existenta dubla, gasindu-si refugiul in lumea obsesiilor si a himerelor sexuale.

Necunoscuta de la Palazzo d'Oro de Paul Theroux

Un tanar american soseste la Palazzo d’Oro, in Sicilia, in anii ’60. Sarac, dar debordand de trufia tineretii si de talent artistic abia inmugurit, accepta propunerea de a deveni companionul unei frumoase si fascinante aristocrate.

Iar relatia lor, formala si rece in timpul zilei, torida si patimasa noaptea, il duce intr-un punct in care nimic, nici macar iubita lui, nu este ceea ce pare.

Casa Verde de Mario Vargas Llosa

Odata cu sosirea lui don Anselmo in Piura, viata locuitorilor din suburbia Mangacheria se schimba cu totul. Misteriosul strain le afla ambitiile si dorintele ascunse si se foloseste de ele pentru a incepe o afacere: bordelul Casa Verde.

Este punctul de pornire al unor aventuri ce se confunda cu destinul orasului din desert, dar si cu cel al unei asezari izolate din mijlocul padurii amazoniene, cei doi poli spatiali ai povestirii. Locurile, personajele si istoriile lor se intalnesc, contrapunctic, spunand povestea trecerii dintr-un tip de lume in altul.

Placeri intunecate de Eden Bradley

Eden Bradley se intoarce cu trei povestiri care exploreaza taramul intunecat al placerii. Senzual si misterios, noul volum seduce la fiecare pagina. Fii gata sa patrunzi intr-o lume a provocarilor. Trei femei sunt aproape de extaz si vor ajunge dincolo de limite.

Teama de zbor de Erica Jong

"Teama de zbor" este povestea Isadorei Wing, una dintre eroinele literare cele mai amuzante si mai induiosatoare care au existat vreodata. O visatoare incurabila, autoare a unei carti de poeme presupus erotice, Isadora sufera de o totala fobie fata de zborul cu avionul. Ceea ce nu o impiedica sa calatoreasca totusi foarte mult peste Ocean.

Pavilionul placerilor de Mingmei Yip

La inceput, viata in Pavilionul Florii de Piersic parea a fi un vis. inconjurata de flori exotice, bambusi, fantani racoroase si gradini colorate, Xiang Xiang se simtea mai bine ca oricand. A fost initiata in muzica, pictura, literatura, caligrafie si, spre marea ei surpriza, in arta de a satisface barbati.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea