De prin lume adunate

#rio de janeiro #carnaval #rio #carnaval rio de janeiro

Carnavalul de la Rio - distractia incepe astazi!

Carnavalul de la Rio de Janeiro incepe oficial vineri, imediat ce regele Momo, simbol al exceselor, primeste cheia orasului din mainile primarului Eduardo Paes. Neoficial, turistii si localnicii nerabdatori au dat startul carnavalului cu 15 zile mai devreme. Distractie cat cuprinde, dansuri senzuale si energice, costumatii opulente, care alegorice impresionante si un Sambadrom plin ochi, acestea sunt principalele ingrediente ale celui mai important carnaval din lume.


Distractia tine 5 zile nonstop

Carnavalul de la Rio se desfasoara anul acesta de pe data de 8 februarie, pana pe 12 februarie. In tot acest timp, turistii si localnicii deghizati in costume colorate fac galagie si defileaza pe toate strazile din oras, inclusiv pe celebrele plaje Copacabana si Ipanema.

Aici, timpul nu inseamna bani, ci distractie. Nu conteaza culoarea pielii, nu conteaza orientarea sexuala si nici religia. Atat timp cat stii sa intri in atmosfera trepidanta a petrecerii, te poti considera un "Carioca" veritabil.

Sursa foto: trip.worldtravellist.com


Sambadromul este sufletul Carnavalului de la Rio

Inaugurat in 1984, Sambadromul a devenit emblema Carnavalului de la Rio de Janeiro. Localnicii il numesc "stadionul sambei", deoarece pe aici defileaza cele mai importante scoli de samba din Brazilia.

Pentru a putea admira din tribune defilarile pline de culoare si coregrafiile atent pregatite, trebuie sa-ti cumperi bilet cu mult timp inainte de inceputul carnavalului, deoarece locurile se ocupa imediat. Oricum, cine nu reuseste sa-si cumpere bilet poate admira coregrafiile scolilor de dans in timp repertitiilor, cand intrarea este libera.

Sursa foto: rio-carnival.net


Defilarile in "blocos" sunt considerate a fi "carnavalul tuturor"

Daca nu ajungi pe Sambadrom, te poti integra cu usurinta in "carnavalul tuturor". Este vorba despre defilarile in "blocos" care se desfasoara pe celelalte bulevarde importante din Rio. "Blocos" sunt grupari carnavalesti de cartier, in care fiecare persoana poarta costumatii care mai de care mai bizare, mai colorate si mai impopotonate.

In aceste "blocos", fiecare turist dornic sa danseze este primit cu bratele deschise, atat timp cat are macar o peruca caraghioasa pe cap. Despre defilarile in "blocos", localnicii spun ca sunt "carnavalul autentic", intrucat poate participa oricine, fara sa plateasca.

Sursa foto: boadiversao.com.br


Fiesta "carioca" se muta pe imensele plaje

Plajele din Rio de Janeiro sunt acaparate si ele de fiesta "carioca". Aici, distractia dureaza zi si noapte si este loc pentru toata lumea. Pe plaje, Carnavalul de la Rio inseamna femei frumoase imbracate cu bikini minusculi, barbati care sufla puternic in fluiere pentru a face cat mai multa galagie, muzica asurzititoare si o atmosfera care nu se regaseste niciunde in alta parte.

La finalul celor 5 zile de distractie, Carnavalul Rio de Janeiro ia o binemeritata pauza de un an, insa nu inainte ca un imens foc de artificii sa lumineze orasul in toiul noptii si sa-i anunte pe petrecareti ca este vremea sa plece acasa.

Sursa foto: examiner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea