De prin lume adunate

#timp liber #unde iesim #restaurant #pascucci #caffe pascucci shop #cafenea #bucuresti #terase #bistro

Caffe Pascucci Shop - locul de intalnire al corporatistilor elitisti

Acum cateva zile, am poposit in mirobolanta cafenea Pascucci plasata fix in centrul centrului, in crema cremelor, in mijlocul buricului bucurestean, adica pe Calea Dorobantilor sau, dupa cum o numesc eu, Calea Corporatistilor Elitisti.
Manata de gandul savurarii unui expresso ca la carte (doar cafeneaua este recunoscuta taman pentru acest lucru), dar totusi in interes de serviciu , mi-am lasat pasii sa-si faca loc in interiorul somputuos al locatiei decorata in trei culori: rosu, negru si alb.
Spatiul aerisit, canapelele din piele alba , pernutele rosii si pufoase mi-au trezit sentimentul ca m-as afla la mama acasa, insa o mama clar neafectata de criza financiara.
M-am asezat comod pe o canapea, mi-am luat in brate o pernuta rosie si pufoasa si am asteptat cuminte sa mi se aduca meniul. Meniul, foarte stufos de altfel, mi-a cam dat batai de cap in incercarea de a ma hotari asupra unui singur produs. Credeti-ma este groaznic de greu sa alegeti chiar si o simpla cafea cand aveti in fata o lista cu zeci de sortimente de cafea, sa nu mai vorbesc de auxiliarele sale: cappucino, frappe -uri, ciocolata calda etc. Preturile din meniu sunt in ton cu locatia: premium binenteles.
3 sorbituri de expresso = 8 lei
De exemplu, pe un expresso lung (adica 3 sorbituri) dai 8 lei. Ai insa satisfactia ca primesti alaturi o bomboana. Asta fiind probabil recompensa ca ai fost cuminte si ai papat/platit tot. Poti alege sa si mananci: daca doresti delicatese din caviar, somon fume si alte asemenea, preturile variaza intre 20 si 50 lei. Daca sunteti mai multi si doriti sa va rasfatati simturile cu aroma irezistibila a luxului, puteti incerca si platourile combinate cu icre, lup de mare, caracatita sau somon. Trebuie sa tineti cont insa de faptul ca se dau pe bani grei: aproape 400 lei.
V-a scazut glicemia la contactul cu aceste numere? Nu-i nimic, va puteti drege cu un dulce. Se pare ca la acest capitol, amfitrionii au fost indulgenti, colesterolul marit nu presupune lux pare-se. Astfel, poti alege linistit, dand din buzunar cel mult 16 lei, intre delicioasele prajituri Blanche, Apple Pie, Tiramisu, Mousse, Duo Chocolat sau Tarta cu Fructe.
Explozia economica innabusita de hi-tech-ul toaletei
Dupa atatea emotii cauzate de explozia economica ce-a dat peste saracul Pascucci si atatea delicatese culinare, probabil doriti sa faceti o vizita si la toalete. Ei, aici nu pot sa va spun decat atat: impecabil. Adica da, daca tot cerem lux financiar sa si oferim confort pe masura. Aranjamentul floral, obiectele sanitare hi-tech te fac sa te simti, macar pentru cateva minute in pielea corporatistului elitist amintit mai sus ce vine la subrat cu ultimul numar din revista: "Cum sa ajungi un om de afaceri de succes in doar 5 minute".
Inchei aici, insa nu inainte de a preciza ca acel expresso a fost chiar tare si v-o spune o adevarata bautoare de cafele. Noroc cu aerul cosmopolit-corporatist din locatia premium de pe fitosul bulevard ce m-a facut sa-i zambesc sagalnic elitistului de care m-am ciocnit la iesire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea