De prin lume adunate

#ceara #figuri #ateneul romana #filarmonica #george nescu #spectacol

Cabinetul figurilor de ceara, la Ateneul Roman

Primavara a venit cu un nou proiect Secante, celuloid, portative si masti, care va provoaca la o aventura alb-negru in camera clar-obscura a salii de proiectie concert-teatru.
Ansamblul Einuiea
si Claudu Lobont vor incerca, prin armonii sonore si combinatii timbrale, sa spuna trei povesti enigmatice si bizare. Protagonistii sunt trei personaje emblematice si fantastice: califul Harun-al-Rasid, tarul Ivan cel Groaznic si Jack Spintecatorul.
Ei sunt personajele principale din galeria-panoptic-muzeu gen Madame Tussaud, dar si din cele trei scheciuri ale peliculei Cabinetul figurilor de ceara, realizata in Germania, in 1924, de catre Paul Leni, Leo Birinski si Henrik Galeen .
Salman Rushdie
si Serghei Eisenstein se numara printre creatorii care s-au lasat fascinati de primii doi dintre cei trei eroi ai filmului. Fragmentele literare extrase si adaptate din operele lor, ca si savoarea unica a replicilor din biletul de amor al lui Rica Venturiano din Noaptea furtunoasa a lui Caragiale vin sa potenteze si sa amplifice naratiunea incarcata de tradari si amor, de umbre si dedublari, de tensiune sau umor.
Spectacolul are loc la Filarmonica George Enescu, de pe strada Franklin. Rezervari si informatii se potobtine la numarul de telefon 021.315.68.75.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea