De prin lume adunate

#teatru #spectacol #teatrul metropolis #oana pellea #mihai gruia sandu #buzunarul cu paine

"Buzunarul cu paine", un spectacol cu Oana Pellea

" Buzunarul cu paine este o piesa realista, simpla prin situatia dramatica, devenind universala prin sensul ei dureros, capatand substanta pe masura ce drama se dezvolta. Morala acestei istorii atinge partea invizibila a lasitatii noastre, atat de caracteristica naturii umane. Tocmai din cauza filozofarii excesive pe tema virtutiilor si frumusetii actiunii, personajele raman paralizate exact atunci cand ar trebui sa actioneze", declara Matei Visniec, regizorul acestui spectacol.

Elementele parabolei sunt absurde, asemeni universului beckettian, Omul cu baston si Omul cu palarie, vor trai o experienta revelatorie, totul gravitand in jurul unei fantani secate. Amandorura li se va arunca paine de sus, asa cum ei insisi aruncasera cainelui din fantana, neizbutind decat sa oscileze intre vointa de a-l "salva" pe cel de jos, si placerea de a-l hrani de la distanta cu bucati de paine. Un joc si un exercitiu al puterii, vointei si liberului arbitru.

Fata de tipurile din drama absurda, cele doua personaje ale lui Visniec sunt figuri mai bine conturate. Scriitura nu este una criptata. Este una vie, alerta, care trateaza caractere individuale, dureri si spaime nu intotdeauna proprii umanitatii. Utopia, oricat de neverosimila, devine una iminenta si perfect posibila.

Personajele lui Visniesc nu traiesc intr-o lume abandonata. Ele sunt prezente, angrenate intr-o problematica existentiala, tulburatoare.

In distributiei iti veti gasi pe Oana Pellea si pe mihai gruia sandu.

Ce spun protagonistii despre “Buzunarul cu paine”:

Oana Pellea: "De ce Buzunarul? Un text inteligent.Vorbeste despre noi.Asa cum suntem.Cinici si superficiali. Inteligenti si penibili.Generosi si lasi. Noi cu toate cele ale noastre. Bune si rele. Intr-o lume inghetata in vorbe. Nemiscata. O lume caraghioasa si trista in acelasi timp. Un text emotionant. Visniec undeva intre Caragiale si Beckett. Si ce atatea cuvinte!...De ce Buzunarul? Pentru ca imi face pur si simplu mare placere sa exist in aceasta piesa.”

Mihai Gruia Sandu: “Poate ca toate situatiile cu carene intalnim in viata noastra au fost create pentru ca spiritul nostru sa se vada in ele, ca intr-o oglinda si sa poata deveni, treapta cu treapta, intamplare de intamplare, mai bun, mai generos, mai intelept, mai asemanator celui ce ne-a creat. Si, daca am inteles asta, nu vad de ce nu ne-am bucura, nu vad de ce nu am da si altora bucuria venita odata cu intelegerea. Buzunarul ...este o astfel de intamplare, o astfel de intelegere, deci...Bucurati-va!”

Asadar, sunteti asteptati in datele de 24, 25, 30 si 31 ianuarie, ora 19.00, la "Buzunarul cu paine", un spectacol care vorbeste despre noi insine.

Rezervari se pot face la 021.210.51.08 si 0728.138.265. Pretul biletelor este de 15,90 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea