De prin lume adunate

#buncarul lui Hitler #zone de conflict # destinatii turistice #razboi #turisti #siria

Buncarul lui Hitler, zone de razboi, gulagul siberian - destinatiile terorii. Iata care sunt atractiile "negre" pentru turistii de astazi!

Greu de crezut, dar locurile cu o istorie sumbra tind sa atraga avalanse de turisti aflati in cautarea unor noi senzatii tari. Pe lista traseelor se afla deja diverse zone de conflict, lagare de exterminare in masa sau adaposturi folosite de marii criminali ai istoriei. Iata care sunt destinatiile terorii care ii starnesc pe occidentali!

Buncarul lui Hitler

Nemtii sunt decis sa faca un pariu riscant si sa readuca la viata locul in care dictatorul Adolf Hitler si-a petrecut ultimele luni de viata. Muzeul "Top Secret" din Oberhausen va gazdui un adapost refacut dupa schitele celebrului Fuhrerbunker din Potsdamer Plaz din Berlin.

Sursa foto: surfacezero.com

Oficialii muzeului recunosc ca vor trebui sa ia masuri pentru ca replica adapostului in care s-au casatorit si sinucis Hitler si Eva Braun sa nu devina loc de pelerinaj pentru neo-nazisti.

Excursii in zona de conflict din Ucraina

Incredibil, dar razboiul dus in provinciile estice ale Ucrainei a devenit o atractie turistica speculata deja de cativa intreprinzatori ucrainieni. Un sejur in toate zonele fierbinti de la granita ruso-ucraineana costa putin peste 500 de euro, iar o singura vizita costa 65 de euro, pret in care ai o calauza inarmata si o vesta antiglont pentru siguranta.

Sursa foto: yupi.md

Pentru alte zone fierbinti de pe glob exista chiar si o agentie de turism specializata in gestionarea sejururilor in zone de conflict: War Zone Tours. Siria, Afganistan si Irak sunt printre destinatiile preferate ale ciudatilor clienti americani si britanici ai firmei.

Sursa foto: glamourmagazine.co.uk

Auschwitz

Lagarul de exterminare deschis de nazisti in inima Poloniei a devenit o tinta fireasca pentru turisti inca de la jumatatea secolului trecut. Cu toate acestea, invazia de vizitatori este in continuare atat de mare incat ghizii care te conduc din Varsovia spre Memorialul si Muzeul Auschwitz-Birkenau trebuie rezervati cu doua luni inainte.

Sursa foto: atinainvienna.wordpress.com

Gulagul rusesc

Printre cele mai terifiante inchisori inventate vreodata, cele din Siberia arctica pot sa iti dea fiori chiar si acum, la aproape un secol de la inaugurarea modei deportarilor fortate si a muncii dure ca metoda de exterminare in masa. Pe cat de abominabil s-a aratat comunismul in era leninist-stalinista, pe atat de fascinatii se arata turistii de Muzeul de Istorie al Gulagului din Moscova si Insulele Solovetsky, peisajul de fundal al cartii Arhipelagul Gulag.

Sursa foto: thegulag.org

Sursa foto principala: furtherglory.wordpress.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea