De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti # acrobatii aeriene

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2012

Doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume, Freece Tricolori din Italia si Turkish Stars din Turcia vor fi prezente la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition editia 2012.

Cel mai mare eveniment aviatic din Romania, Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012) va avea loc in zilele de 21 si 22 iulie 2012, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa–Aurel Vlaicu. Evenimentul este organizat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in parteneriat cu Primaria Generala a Municipiului Bucuresti.

100 de ani de istorie aeronautica a Aeroportului Bucuresti Baneasa

Spectacolul aviatic din acest an care va celebra 100 de ani de istorie aeronautica a Aeroportului Bucuresti Baneasa va avea printre participanti, doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume: Frecce Tricolori (Italia) si Turkish Stars (Turcia).

Formatia de acrobatie aviatica Turkish Stars face parte din Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu 8 avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.

Frecce Tricolori, care reprezinta Fortele Aeriene ale Italiei, sunt cea mai mare formatie de acrobatii aeriene, evoluand cu nu mai putin de 10 aeronave, la o viteza de aproape 900 de km/h. Totodata pilotii celebrei formatii aeriene de acrobatii trebuie sa aiba cel putin 750 de ore de zbor pe un avion cu reactie.

In cele doua zile, Aeroportul Bucuresti Baneasa va gazdui prima expozitie de aviatie generala din Romania – General Aviation Exhibition, unde vor fi expuse diferite tipuri de aeronave, de la avioane ultrausoare la business jet-uri.

De asemenea, Aeroportul Bucuresti Baneasa va gazdui prima expozitie de aviatie generala din Romania General Aviation Exhibition, unde vor fi expuse zeci de aeronave, de la avioane ultrausoare la business jet-uri. In programul evenimentului mai sunt incluse zboruri de agrement pentru public, demonstratii de aeromodele, dar si spectacole de muzica si divertisment.

Intrarea publicului la eveniment este libera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea