De prin lume adunate

# merg pe bicicleta # pedalare #bicicleta #biciclete

Biciclete pentru intreaga familie! Cum sa invatati sa pedalati

Nu ai invatat pana acum sa mergi pe bicicleta? Este momentul oportun sa o faci. Scoate-ti intreaga familie la o plimbare pe biciclete pentru a invata impreuna sa pedalati.

 

Daca incepi sa inveti treptat cum sa folosesti bicicleta, iti va fi mult mai usor sa parcurgi drumul spre serviciu fara a sta blocat in trafic. In plus, este un mod util de a face sport si de a petrece timp cu familia in aer liber.

Cum sa te pregatesti pentru prima iesire a familiei pe biciclete

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti pregatesti intreaga familie pentru a pedala. Aceasta presupune achizitionarea unor biciclete adulti potrivite, dar si a unor biciclete copii, precum si luarea tuturor masurilor de protectie necesare. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont:

Alegerea bicicletei potrivite fiecarui membru

Cand vine vorba despre alegerea bicicletei potrivite trebuie sa tii cont de inaltimea acesteia. Inaltimea bicicletei trebuie sa fie potrivita pentru cel care va pedala. Inainte de a invata, asigurati-va ca aveti echipamentul potrivit. O bicicleta confortabila si cu inaltimea potrivita va fi mai usor de pedalat si manevrat.

Verifica ofertele din magazin biciclete online si alege bicicletele potrivite voua. Cu siguranta, pe internet, vei gasi o multime de oferte si promotii biciclete.

Si cand vine vorba de alegerea unor biciclete pentru copii trebuie sa fii atent ca acestea sa fie sigure, sa aiba roti ajutatoare si sa fie atractive pentru cei mici. Din fericire, gasesti o multime de reduceri biciclete pentru copii, astfel incat sa nu iti depasesti bugetul alocat.

Un alt lucru important de retinut, este ca la inceput sa alegi o bicicleta normala si sa eviti biciclete electrice pana inveti cum sa-ti mentii echilibrul si cum sa pedalezi in siguranta.

Printre cele mai accesibile si bune biciclete, privind raportul calitate-bret sunt biciclete Pegas care au atat biciclete pentru adulti cat si pentru copii. Le poti alege cu incredere stiind ca iti ofera siguranta si confort.

Siguranta primeaza – accesorii biciclete pe care trebuie sa le ai

Cand decizi ca este timpul sa inveti sa pedalezi, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana accesorii biciclete utile. Pe lista cu accesorii pentru biciclete care nu trebuie sa-ti lipseasca nici tie, nici familiei, se numara protectiile pentru coate si genunchi, dar si casca de protectie pentru cap.

Cand mergi intr-un magazin accesorii biciclete, cumpara si o sticla de apa pe care sa o poti pune in suportul special ce va fi prins pe cadrul bicicletei. Daca bicicleta nu are un astfel de suport, cumpara unul. Acesta este extrem de util deoarece este important sa te hidratezi in timp ce faci sport.

Cum sa inveti sa pedalezi la varsta adulta

Cel mai simplu mod de a invata sa pedalezi daca nu ai facut asta pana acum este alaturi de familie. I-ati partenerul de cuplu si copiii si invatati sa mergeti impreuna, pe biciclete.

Pentru inceput este bine sa gasesti un spatiu plat, deschis, fara pericole, pentru a putea pedala. O alee dintr-un parc, care este mai putin circulata, este ideala pentru a face acest lucru.

Alege o zona pavata sau asfaltata si evita zonele cu iarba sau pamant, deoarece denivelarile te vor face sa pierzi usor controlul bicicletei. Pana inveti sa-ti mentii echilibrul si sa manevrezi corect bicicleta, asfaltul este cel mai bun teren de practica.

Invata sa franezi inca din primele clipe. Este foarte important sa te opresti la timp in cazul intalnirii unui obstacol. Tocmai de aceea este important sa inveti sa franezi din timp. Astfel vei invata cata presiune este necesara pentru a incetini sau pentru a opri, dar si cum sa faci acest lucru.

Este important ca in timp ce pedalezi sa ai corpul drept pentru a-ti putea mentine echilibrul. In timpul mersului uita-te inainte, spre directia inspre care vrei sa mergi. Nu privi in jos, spre roata, ci in departare. In acest fel vei evita multe accidente.

Poate fi dificil la inceput insa, cheia succesului este sa nu renunti!

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea