De prin lume adunate

#bucuresti #centrul vechi #baruri #baruri tematice

Baruri tematice in Centrul Vechi al Bucurestiului

Atelierul Mecanic, Papiota sau Laboratorul de cocktailuri sunt cateva dintre barurile tematice din Centrul Vechi al Bucurestiului, unde vei gasi o atmosfera placuta. Decorul industrial, cocktailuri savuroase si muzica buna intregesc astmosfera acestor baruri unde vei petrece momente placute alaturi de prieteni.


Atelierul Mecanic


Atelierul Mecanic este un bar din Centrul Vechi al Bucurestiului cu o atmosfera si un desing special. Barul are un aspect industrial, cu mobilier si decoratiuni reciclate, care amintesc de vechile ateliere de la scoala. In jurul tau vei vedea utilaje, tablouri, tablite si inscriptii vechi din fabrici si uzine.

Ai crede ca atmosfera este rece si impersonala, insa luminile calde, finisajele stralucitoare din lemn, vazele cu flori sau vesela inflorata indulcesc atmosfera si te fac sa te simti foarte bine.

Pe pereti vei vedea si numeroase inscriptii care se gaseau in vechile uzine si fabrici comuniste, privind siguranta muncii.

Decorul industrial este insa pe gustul tinerilor, care apreciaza amestecul de stiluri, culori si materiale. Meniul este compus din diverse sortimente de bauturi, insa daca ti se face foame poti gasi si supe sau tarte.

Atelierul Mecanic se afla pe stada Covaci, la numarul 12.

 

Papiota


Daca vrei o seara iesita din tipare, esti asteptat la barul Papiota sa gusti din ritmurile funk, swing, afro, break-beat, electro-latino sau nu-disco.

Masinile de cusut, fiarele de calcat, papiotele sau panzele de croitorie, nu au constituit niciodata reale elemente de voie buna. Papiota te asteapta in bar-atelierul de croitorie sa descoperi farmecul unor vremuri de care inca ti-e dor.

Barul Papiota pare sa fie fratele mai mic al Atelierului Mecanic, destinat in special femeilor. Atmosfera este calda, cu masute realizate din vechi masini de cusut, tablouri cu papiote si mese de calcat.

Meniul este compus din diverse sortimente de alcool, de la bere pana la sampanie si cocktailuri. In meniu vei gasi si bauturi racoritoare si cafea.

Barul Papiota se gaseste pe strada Lipscani , la numarul 43.


Laborator de cocktailuri


Laboratorul de cocktail este un bar de pe stazile din Centrul Vechi al Bucurestiului cu o tematica interesanta: laboratorul de chimie. Aici poti sa prepari propriul cocktail si sa il savurezi din eprubete sau pahare Berzelius.

Barul este realizat din sertarele unei vechi farmacii. De altfel, intreg barul aminteste de un laborator de chimie, un dispensar sau o farmacie veche. Decorul este o combinatie clasic si industrial, cu lampi din tevi si burlane de aerisire la vedere.

In bar exista numeroase dulapuri vechi, afise si reclame ale unor afectiuni, ustensile de laborator, canapele vechi care seamana cu cele din sala de asteptare ale unui dispensar.

In timpul zilei, barul este aerisit si linistit, ideal pentru o intalnire placuta cu un prieten. Catre seara insa atmosfera se schimba, muzica se da mai tare, iar spatiul liber se umple cu oameni veseli, care danseaza.

La Laboratorul de cocktailuri vei gasi numeroase bauturi, insa nu trebuie sa ratezi cocktailurile personalizate.

Laboratorul de cocktailuri se afla pe strada Stavropoleos, la numarul 8.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea