De prin lume adunate

#unde iesim #terasa #bar #bucuresti #baraka

Baraka - O terasa de Herastrau in varianta fara fite

Baraka Bar & Lounge este o terasa aparuta in parcul Herastrau in urma cu 3 ani. Cladita pe ruinele unei terase odioase cu scaune de plastic si radio urland la maximum, Baraka reprezinta o alternativa la alte localuri din parcul din nordul Capitalei.
Nici vorba de fite, masini de lux, preturi usturatoare si pitipoance tunate. Baraka nu se incadreaza nici in extrema cealalta (manele, burtosi cu cruci de aur la gat, treninguri de firma cumparate din en gros-ul Europa).
O buna parte din clientii terasei sunt skaterii si biciclistii care exerseaza schemele chiar in Skate Park -ul de vis-a-vis.
Ce-mi place la Baraka este faptul ca nu este acoperita in intregime. Astfel, te poti bucura si de verdeata care o asalteaza din toate partile (incepand de la coroanele copacilor si terminand cu jardinierele cu flori colorate ce delimiteaza terasa).
Scaunele sunt practice, tip fotoliu, dotate cu manere din lemn si burete. Mesele sunt joase, de culoarea bleumarin/negru. Am ezitat mult cand am spus bleumarin/negru pentru ca timpul si-a pus bine de tot amprenta asupra meselor, care ar avea nevoie de cateva pensule de vopsea noua. Scaunele sunt completate si cu un soi de canapele atarnate de lanturi, in care te poti lega dupa pofta inimii.
Mecanismul servirii sfideaza logica
Servirea este un pic mai ciudata la Baraka. Am asteptat cam 10 minute pana ce o domnisoara (aceeasi care serveste si la bar) mi-a adus meniul. Am vrut sa plasez comanda insa fata avea treaba la bar. Cum nu dadea semne ca ar termina prea curand, am mers direct la bar ca sa-i cer ce aveam nevoie. Cocktail-ul si berea le-a adus ea la masa, iar pentru a achita nota de plata a trebuit sa mai bat inca o data drumul pana la bar.
Meniul nu este foarte stufos. Am remarcat insa ca aici nu se serveste mancare gatita. In schimb, daca foamea nu-ti da pace poti apela la solutia de urgenta: alunele si chips-urile.
Sarim peste mancare si trecem la lichide!
Tinand cont ca aveam de-a face cu o terasa din Herastrau, preturile sunt acceptabile. Cafele gasesti la 7-9 lei, iar tariile (whisky, rom, vodca) la 50 de ml nu depasesc 13 lei.
Sucuri cu si fara acid le gasesti la 330 ml si nu costa mai mult de 7 lei. Poti comanda si limonada (8 lei) sau fresh de portocale/grapefruit (10 lei). Berea noastra cea de toate zilele are preturi care incep de la 5 lei (sticla Ursus de 330 ml) si ajung la 10 lei (sticla de Miller tot la 330 ml). Exista si bere la draught de 400 ml in 2 variante: Ursus (5 lei) si Perroni (7 lei).
Am testat Ursusul la draught pe care puteti sa-l comandati fara nicio rezerva. Zeama de hamei a trecut cu bine clasa, nefiind diluata cu apa.
Freshul de portocale este indulcit cu zahar brun si are un usor gust de scortisoara (cel putin asta au detectat papilele mele gustative).
Muzica pe care am auzit-o in Baraka era un soi de funk-disco saptezecist. Seara insa lucrurile se schimba, vin DJ-i care mixeaza muzici electronice, completate si cu proiectii.
Povestea frumoasa se termina atunci cand vrei se te duci la toaleta. In spatele terasei zac 2 WC-uri ecologice banale, pe care ar fi bine sa le folositi doar daca e musai nevoie si neaparat tinandu-te cu batista la nas.
Adresa Baraka: Parcul Herastrau, langa Skate Park, intrarea Charles de Gaulle, sector 1, Bucuresti.
Puncte tari:
-preturile decente;
-scaunele si balansoarele confortabile;
Puncte slabe:
-nu se serveste mancare gatita;
-toaletele ecologice;

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea