De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival #evenimente bucuresti #balkanik festival

Balkanik Festival la Bucuresti

Balkanik Festival se afla anul acesta la cea de-a doua editie si va avea loc in Gradina Uranus din Bucuresti, intre 21 si 23 septembrie. Balkanik Festival este primul festival de muzica si cultura balcanica din Romania, iar in centrul sau se afla omul, multiculturalismul si expresia umana in cea mai pura si autentica forma.

Din 2011, Balcanii si-au deschis portile catre Europa. In Romania au luat nastere unele dintre cele mai vechi si longevive trupe de muzica balcanica. Potentialul tarii noastre in acest domeniu artistic este foarte mare, insa evenimentele care sa aduca in atentia publicului muzica etnica si noile tendinte, amestecul intre vechi si nou, au fost pana acum sub nivelul cererii.

Interesul fata de muzica balcanica a crescut in ultimii ani iar in cadrul festivalului, publicul bucurestean, roman si publicul de pretutindeni, dornic sa descopere autenticul regiunii noastre, au ocazia sa asculte live formatii indragite si autentice romanesti si din intreaga zona a Balcanilor.

Trei zile si trei nopti, ca la petrecerile imparatesti, vor fi incununate de muzica unor artisti de talie internationala, din Serbia, Ungaria, Turcia, Bulgaria si Romania, indragiti de publicul amator de muzica balcanica. Patru dintre formatiile prezente se afla pentru prima data la Balkanik Festival, iar la cererea publicului, Baba Zula se intoarce pe scena festivalului.

La festival, vor mai canta si Fanfara Shavale, Nedim Nalbantoglu & The Balkan Messengers, Orchestra Boban si Marko Markovic si Parno Graszt.

Targ mestesugaresc la Balkanik Festival

Pe langa cocnertele live, la Balkanik Festival va avea loc si un targ mestesugaresc cu numeroase produse. Astfel, la targ vei gasi ceramica romaneasca, tesaturi, artizanat si podoabe, cafea la nisip, musta, brag sau dovleac copt.

In plus, vor avea loc si ateliere de modelaj in lut, pictura pe apa, reciclare creativa sau mancare haiduceasca.

Spectacole cu foc la Balkanik Festival

Printre invitatii acestei editii a festivalului se numara si Crispus si The Art of Fire. Trupa Crispus a reusit sa transforme jocul cu focul intr-o adevarata arta, iar spectacolele lor imbina pirotehnia cu acrobatiile care creeaza efecte vizuale unice.

Biletele pot fi achizitionate din retelele Eventim si MyTicket. Preturile sunt de 35 de lei (pe zi), 50 de lei (abonament de doua zile), 85 de lei (abonament de trei zile). La intrare pretul este de 45 de lei, 60 de lei (abonament de doua zile), 95 de lei (abonament de trei zile).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea