Carti

#Balada serpilor si a pasarilor cantatoare #Jocurile Foamei #lectura #carti

Balada serpilor si a pasarilor cantatoare: Prequel pentru seria Jocurile Foamei

Una dintre cele mai populare serii literare din lume este Jocurile Foamei, de Suzanne Collin. Probabil ai auzit si tu de aceste carti, poate chiar le-ai citit sau mai mult ca sigur ai auzit de filmul cu acelasi nume, lansat in anul 2012: The Hunger Games. Atat cartile, cat si filmul, au avut mare succes si au cucerit inimile a milioane de fani din intreaga lume. Insa nu vrem sa iti povestim astazi despre film, ci despre seria literara Jocurile Foamei, in special despre o noua carte ce se va lansa in cateva luni.

Seria literara Jocurile Foamei este compusa la baza din trei carti (prima aparand in anul 2008): Jocurile Foamei, Sfidarea si Revolta. Iar anul acesta se va lansa o noua carte, un prequel al acestei serii. Mai exact, este vorba despre o carte a carei actiune se va desfasura inaintea desfasurarii evenimentelor din prima carte. Practic, aceasta carte va oferi ocazia cititorilor de a intelege mai bine contextul in care s-a desfasurat actiunea si viata personajelor.

Inainte de a-ti spune ce vei putea descoperi in noua carte al carui titlu este Balada serpilor si a pasarilor cantatoare, ar trebui sa iti prezentam intreaga serie literara. Actiunea se petrece intr-o lume post-apocaliptica, mai exact in America de Nord, impartita in Capitoliu si districte. Are loc o lupta si districtul 13 este distrus, instaurandu-se astfel ,,Jocurile Foamei”: un spectacol televizat anual, de genul luptelor intre gladiatori, la care participau adolescenti din districte si doar unul putea iesi invingator. Probabil ti-ai dat deja seama ca este o serie literara de aventura, care prezinta o lume sangeroasa, in care cel mai puternic supravietuieste. Personajul principal este Katniss Everdeen, o tanara ce hotaraste sa ia locul surorii sale in jocul sangeros. Va putea sa iasa invingatoare? Acest lucru il poti afla doar daca vei citi primele trei carti.

Revenind la Balada serpilor si a pasarilor cantatoare, trebuie sa stii ca actiunea se va petrece cu 64 de ani inaintea desfasurarii evenimentelor din prima carte, mai exact cand show-ul televizat era abia la a zecea editie. Cartea va prezenta anii de reconstructie ai Panemului dupa Marele Razboi si istoria districtelor. De asemenea, actiunea urmareste un tanar de 18 ani, Coriolanus Snow, mentor al jocurilor. Isi doreste sa ajunga mentorul castigatorilor, insa este desemnat mentorul tributului feminin din Districtul 12, district considerat a fi cel mai slab. De aceea, presiunea incepe sa devina din ce in ce mai mare pentru Coriolanus si in interiorul lui se va da o lupta constanta intre supravietuire si urmarea regulilor.

Cu siguranta este o carte ce va raspunde multor intrebari ale fanilor, o carte ce va lamuri anumite aspecte arzatoare si care pana acum nu au avut raspuns.

Cartea se va lansa oficial pe 19 mai 2020 si este publicata de catre Editura Nemira. Pana atunci, titlul este disponibil cu precomanda la libraria online Librex, la un pret promotional. Daca vrei sa intri in posesia ei, iti recomandam sa plasezi cat mai repede o precomanda si te vei bucura si de un pret special.

Ce spui de noua carte? Ti-ar placea sa o citesti?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea