De prin lume adunate

#atelier de creativitate #timp liber #hobby #evenimente bucuresti

Ateliere de vara la Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei te invita sa iti petreci serile de vara intr-o atmosfera relaxata dar efervescenta, in compania unor lectori simpatici si a unor subiecte interesante: actorie, antropologie, cinematografie, arte plastice, scriere creativa, istoria artei si altele.

Scolile de vara, programate in luna iulie si la inceputul lunii august, sunt cursuri cu program intensiv, pe durata unei saptamini, de luni pana vineri, si se adreseaza tuturor celor care doresc sa aprofundeze un domeniu pasionant, sa isi dezvolte un talent valoros sau sa comunice cu persoane cu interese si pasiuni comune.

Iata cateva dintre atelierele propuse pentru aceasta vara:
 

Bunele maniere si imbunatatirea imaginii personale

Este o arta sa te prezinti, sa conversezi si sa respecti. Acest atelier propune o reevaluare a regulilor de conduita in societate.

La acest atelier vei descoperi cum iti poti promova imaginea personala intr-o maniera pozitiva si atragatoare in cadrul diverselor manifestari sociale la care esti invitat. Naturaletea stilului personal, simtul masurii, toleranta, ingaduinta, cunoasterea regulilor de conduita te pot feri de surprize dezagreabile.

Scoala de vara de antropologie

De la celebra fraza a lui Brillat-Savarin din secolul al XIX-lea, "spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti", pana la numeroasele "triburi alimentare" care populeaza in prezent peisajul gastronomic global, modificarea sensurilor hranei reprezinta un barometru pentru schimbari sociale si culturale mai profunde.

Cursul este gandit ca o incursiune antropologica prin istoria recenta a gustului si isi propune sa ofere chei de analiza pentru evolutia dietelor si ideologiilor alimentare, dar si pentru fenomene recente precum curentul Slow Food, notorietatea lui Jamie Oliver sau gastronomia moleculara.

Decoratiuni pe obiecte de lemn

Esti invitat la un atelier de arte plastice care foloseste drept suport lemnul, materialul cel mai apropiat de sufletul omului. El a creat numeroase mestesuguri, folosite pana in zilele noastre, si a inspirat marii artisti in crearea unor opere desavarsite.

In cadrul acestui atelier vei anima trei obiecte din lemn, folosindu-te de creativitatea si indemanarea in a gasi cat mai multe variante de lucru: pictura cu zone patinate, texturi sau suprafete plate, colaje si aplicatii de diverse materiale, tehnica decoupage.

Pe langa descoperirea unor tehnici diverse, vei afla despre notiunile de baza ale limbajului plastic, vei jongla cu elemente geometrice, florale sau figurative si vei invata sa stilizezi.

Scoala de vara de actorie

In lumea in care traim, suntem mereu constransi sa ne purtam intr-un anumit fel. Omul societatii de astazi amageste si se amageste prin ipostazele pe care si le asuma zilnic: in familie, la birou, pe strada.

Non-actorul este acea persoana care incearca sa se cunoasca prin intermediul teatrului. Este o persoana curioasa si deschisa oportunitatilor. Scoala de vara este menita sa-i faca pe participanti sa uite ca sunt "oameni mari", sa uite ca au responsabilitati covarsitoare si sa se ocupe de cunoasterea lor dincolo de rolurile sociale pe care sunt obligati sa si le asume zilnic.

Orice om este capabil sa transimta mai mult decat stie si este constient ca poate transmite. Pentru ca in spatele oricarei vorbe se afla gandul, ceea ce trebuie sa invatam cu totii este cum sa il clarificam si cum sa il folosim ca suport pentru mesajul pe care vrem sa il transmitem.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea