De prin lume adunate

#martisoare #martie #atelier #martisor #copii #atelier de creativitate

Ateliere de martisoare pentru copii

In prima luna a primaverii, copiii isi pot rasfata mamicile si bunicile cu martisoare colorate create chiar de ei. In capitala au loc cateva ateliere de martisoare, unde cei mici vor participa la realizarea de mici simboluri ale primaverii. Astfel, cei mici pot merge la ateliere de modelaj in lut, ateliere de pictura pe sticla sau ateliere de cusut papusi de plus.
 

Curs de modelaj pentru copii la calea victoriei
 

In acest weekend, cei mici pot participa la un atelier de modelaj, organizat de Fundatia Calea Victoriei. Copiii isi vor folosi imaginatia si vor mesteri tot felul de jucarii, obiecte decorative sau utile. multe dintre aceste obiecte pot constitui martisoare potrivite pentru a le face cadou mamelor sau bunicilor.

Lutul le va da posibilitatea copiilor sa realizeze obiecte care ii vor incanta prin faptul ca sunt realizate de mainile lor, cat si prin frumusetea si utilitatea lor. Pe langa lut, copiii vor putea folosi si alte materiale precum pasta de modelat sau pasta Fimo.

Si pentru ca obiectele sa prinda mai multa viata, copiii le vor imbraca in culori vesele, pictate chiar de ei.

Astfel, cursul de modelaj cuprinde prezentarea tehnicii de modelaj in lut, materiale, instrumente; exercitii de modelare, realizarea unor placi decorative unde copii vor exersa incizia, textura, suprapunerea. In cadrul cursului copiii vor realiza obiecte utile de inspiratie antropomorfa, zoomorfa si vor picta obiectele obtinute.

Mai multe detalii despre curs si inscrieri obtii la numarul de telefon 021.321.30.22.
 

Atelier de creatie si distractie la Muzeul de Geologie
 

Copiii cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani sunt asteptati la Muzeul National de Geologie , la o noua editie a atelierului de creatie si distractie "Primavara la Muzeu". Pe parcursul celor doua intalniri, copiii vor colora, decupa si confectiona, din diverse materiale, simbolurile primaverii: flori, fluturi, buburuze si pasari. Materialele utilizate sunt puse la dispozitia copiilor de catre Muzeul National de Geologie .

Programul nu are continut stiintific, se bazeaza pe proiectii video de povesti, filmulete si desene animate dedicate primaverii, participantii fiind distribuiti in grupe de cate 20 de copii.

Atelierul este deschis in ziua de 5 martie, de la orele 10.00, 12.00 si 14.00. Accesul este permis doar in baza inscrierii. Inscrierea se face la numarul de telefon 021.212.89.52. Pretul unui bilet este de 16 lei.
 

Ateliere de pictura pe sticla la Muzeul Taranului Roman
 

In fiecare sambata, la Muzeul Taranului Roman din capitala au loc ateliere de creativitate pentru copii. Cei mici pot alege intre atelierul de pictura sau atelierul de cusut papusi de plus. Atelierul de pictura este un atelier in care copiii vor picta icoane pe sticla. Atelierul incepe in fiecare sambata de la ora 11.00. Inscrieri se pot face la numarul de telefin  0726.23.73.76.

Tot sambata, de la ora 16.00, incepe atelierul de cusut papusi de plus. Copiii vor fi gata sa dea o mana de ajutor la construirea propriilor jucarii. Cu exceptia cusutului la masina, ei participa direct la intregul proces de productie .

Astfel, copii vor particip la alegerea tiparului, umplerea figurinelor cu vatelina, colorarea lor, fixarea ochilor si a altor accesorii care vor fi folosite. Inscrieri se fac la numarul de telefon 0721.023.501.

Taxa de participare la un atelier este de 15 lei si se plateste la intrarea principala in muzeu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea