De prin lume adunate

#hobby #ateleiere creativitate #copii #cursuri #teatru #fotografie #desen #pictura

Ateliere de creativitate pentru copii

Ai un copil activ, dornic sa invete cat mai multe lucruri? Vrei sa mai respiri si tu si sa iei o mica pauza de la meseria de parinte cu norma intreaga? Noi iti propunem cateva ateleiere de creativitate pentru cei mici. Odrasla ta va invata o multime de lucruri noi si utile si are ocazia sa isi faca prieteni noi.

 

ateliere la Muzeul Taranului Roman

 

Atelierul de creativitate al Muzeului Taranului Roman organizeaza ateliere de desen, pictura, teatru si fotografie. Ruxandra Grigorescu ii chema pe copii la povesti "culese" din cartile citite sau rasfoite. Copiii lucreaza pe grupe de cate trei. Dupa ce strang materialul ilustreaza povestile. Copiii invata sa realizeze lucruri noi din materiale vechi: tesaturi si mici obiecte de mobilier care primesc o noua forma, haine, cuverturi sau perne.

Ateliere de teatru de animatie, constructie si spectacol sunt organizate de Beatrice Iordan. George Turliu organizeaza ateliere de fotografie copii de la 14 ani. Cursul cuprinde introducere in arta fotografica, relationare cu aparatul foto , compozitia imaginii si doua teme: interior si exterior. Ciprian Voicila creeaza ingeri, zmei si joimarite pentru baieti si fetite, lectii de etnologie ilustrate si exercitii de dezvoltare personala . Calin Torsan ii invita pe cei mici la povesti cu urechi, auditii muzicale si povestea instrumentelor. Lidia Stares ii invata pe micuti sa coasa tichii, basmale si paftale si ii introduce in tainele cusutului si tesutului.

Razvan Supuran organizeaza ateliere de fabricat hartie manuala. Acest curs este o invitatie lansata copiilor si adultilor la cunoasterea tehnicilor traditionale ale manufacturarii, imprimarii, tiparirii si legarii hartiei. Atelierul de fabricat hartie cuprinde patru cursuri. Informatii suplimentare si inscrieri se fac la numarul de telefon 021.317.96.59.

 

Ateliere de grafic design pentru copii la MNAC

 

MNAC organizeaza in perioada ianuarie-octombire 2010, Publica si tu!, un program conceput special pentru copiii intre 8 si 14 ani. Copiii descopera ce anume este grafic designul si la ce foloseste. La MNAC, copiii publica singuri si lucreaza ca designeri. Copiii sunt primiti intr-un spatiu special amenajat in muzeu, unde un asistent le ofera o scurta prezentare si le da o mapa de lucru.

Apoi copiii se apuca de treaba. In spatiu, lucrarea lor este publicata pe perete si pe panourile publicitare. Copiii isi pot alege fonturile, culorile, pictogramele si formele pentru designul lor.  Numarul maxim de participanti este de 30 de persoane, iar atelierele au loc in fiecare sambata de la ora 11.00. Detalii suplimentare si inscrieri se fac la numarul de telefon 021.318.91.37.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea