De prin lume adunate

#atelier creativitate #atelier #hobby #muzeul taranului roman

Ateliere de creativitate la Muzeul Taranului Roman

Atelierele de creativitate al Muzeului Taranului Roman ii asteapta pe cei mici la ateliere de creativitate unde vor invata sa deseneze si sa picteze. Tot aici au loc si ateliere de etnologie, inventat povesti, calendar crestin, teatru de marionete, fotografie, vizite si lucru in salile muzeului.

La ce ateliere poti merge cu cel mic

Ateliere cu Ruxandra Grigorescu

La acest atelier cei mici vor lua lectii de etnologie, desen, pictura, cusaturi cu ate si margele. Atelierele sunt destinate copiilor de peste 7 ani.

Temele atelierului sunt:

memoria: primele amintiri, amintiri din copilarie , schimb de amintiri, care este prima poveste pe care v-o amintiti, ce ne amintim, ce uitam, cum am fii fara memorie, ce inseamna expresia "a avea memorie de elefant";

casa taraneasca: proiecte de arhitectura si design interior , istorii de case, istorii de familie, cum ar fi sa mostenim o casa, ce casa ne-am cumpara, ce casa am vinde si cu ce pret, casa goala, casa plina, casa de oaspeti , gradina de patru anotimpuri, costumul si tesaturile din casa.

Ateliere cu cu Beatrice Iordan

Beatrice Iordan ii introduce pe cei mici in lumea teatrului. Vor afla notiuni noi despre teatru de marionete, de papusi si teatrul de umbre si vor realiza un spectacol de teatru mixt.

Aceste ateliere sunt cursuri practice de teatru de umbre care pornesc de la cateva dintre personajele fantastice prezente in basme: Baba-Cloanta, Muma-Padurii, Fat-Frumos, Ileana-Cosanzeana si Zmeul Zmeilor. incepand cu o discutie despre personajul ales, cei mici vor realiza scurte scenarii carora le vom da viata in teatru de umbre.

Atelier de teatru de umbre cu Beatrice Iordan pentru prescolari

Pornind de la cateva siluete date, la atelier cei mici vor incerca sa reprezinte secvente din povesti adaptate varstei fiecarui grup. Dupa ce li se va prezenta povestea, copiii, cu ajutorul siluetelor, vor invata cate ceva din tainele jocului de umbre manuind ei insisi siluetele.

Ateliere cu George Turliu

La atelierul de fotografie cei mici vor invata sa manuiasca aparatul de fotografiat. Acesta are doua haturi si doua butoane. Primul este verde si este foarte important pentru ca de el depinde bunul mers al fotografierii artistice.

Cel rosu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Haturile sunt pentru strunirea aparatului. Aceasta tehnica straveche a fost deprinsa de George Turliu de la un batran apas, pe care l-a intalnit la Babele, tinea in mana un dagherotip si prindea pe pelicula sufletul vantului.

Copiii de peste 13 ani pot participa la un atelier despre introducere in arta fotografica , relationare cu aparatul foto, compozitia imaginii si umbre.

Ateliere cu Calin Torsan

Calin Torsan ii introduce pe cei mici in lumea intrumentelor muzicale. Cursul contine informatii organologice, povesti despre vestiti lautari, paralele cu muzicile altor popoare si citate din literatura destinata copiilor, unele referindu-se strict la universul sonor.

Costul de participare la fiecare atelier este de 3 lei, pentru fiecare participant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea