De prin lume adunate

#trasura ceremonii #pompei #descoperire arheologica

Arheologii au descoperit o trasura ceremoniala antica la Pompei

In urma sapaturilor arheologii au facut o descoperire uriasa la Pompei. Acestia au scos la iveala o trasura ceremoniala unica ce dateaza din perioada romana, conservata foarte vine in urma vulcanului care a erupt in anul 79 d.Hr. 

Trasura cu patru roti, realizata din fier, bronz si cositor si aflata intr-o excelenta stare de conservare, a fost descoperita langa grajdurile unei vile antice din Civita Giuliana, la aproximativ 700 de metri nord de zidurile orasului Pompei, potrivit ziare.com.

Directorul sitului arheologic din Pompei, Massimo Osanna, a declarat ca trasura este primul vehicul de acest fel descoperit in zona. Pana in prezent arheologii au mai descoperit carute care erau folosite ca vehicule de transport sau pentru munca.

"Este o descoperire extraordinara care ne face sa intelegem mai bine lumea antica", a subliniat Osanna, potrivit sursei citate, adaugand ca trasura ar fi "insotit momente festive din viata comunitatii, precum paradele si procesiunile".

Sursa foto: g3media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea