De prin lume adunate

#gauri fereastra avion #fereastra avion #rol #avion

Ai observat gaurile din ferestrele de avion? Iata ce rol au acestea

Daca ai zburat cu avionul atunci cu siguranta ai observat ca geamurile acestora au mici gauri. Putini sunt insa cei care stiu care este rolul acestora.

Stim cu totii ca intreaga cabina a avionului este presurizata si nu poate contine gauri prin care sa treaca aerul. Din acest motiv gaurile din fereste pun multe semne de intrebare printre calatori.

Rolul acestora este insa de a proteja pasagerii. Geamurile avioanelor sunt formate din trei straturi. Un geam interior care are rolul de a proteja urmatorul strat de zgarieturi si murdarie, un strat de mijloc (cel care contine si gaura de mici dimeniuni) care are rolul de "supapa de aerisire" si geamul exterior care echilibreaza diferenta de presiune înregistrata în timpul zborului, potrivit sciencealert.com.

Sursa foto: slate.com

Asadar, in cazul in care geamul exterior se sparge, geamul din mijloc are rolul de a proteja de lipsa de presiune a aerului din atmosfera.

In plus, pe parcursul zborului, gaura din geamul din mijloc are rolul de a degaja umiditatea formata de aerul dintre geamuri si de a preveni formarea ghetii si aburului dintre geamuri.

Sursa foto principala: time.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea