De prin lume adunate

#carte #ierusalim #editura #lectura #editura trei #bilografia unui oras

(P) Editura Trei iti ofera ocazia sa citesti povestea celui mai fascinant oras din lume

Povestile inedite, biografia colorata si detaliile picante despre spioana Asmahan, Marilyn Monroe a lumii arabe, sunt doar cateva dintre punctele de atractie ale cartii "Ierusalim. Biografia unui oras". Simon Sebag Montefiore, istoric si scriitor, ne prezinta in aceasta carte mai mult decat o istorie a conflictelor dintre iudaism, crestinism si islamism.

Ierusalim - Biografia unui oras, cea mai spectaculoasa poveste spusa vreodata!

Ierusalimul este orasul universal, capitala a doua popoare, sanctuarul a trei religii; este trofeul ravnit de trei imperii, locul Judecatii de Apoi si campul de batalie al ciocnirii de astazi dintre civilizatii.

De la regele David la Barack Obama, de la nasterea iudaismului, crestinismului si islamismului la conflictul palestiniano-israelian s-au scurs 3.000 de ani de credinta, masacre, fanatism si coexistenta a mai multor religii. Cum a devenit orasul acesta mic si indepartat Orasul Sfant, "centrul lumii" si, in prezent, cheia pacii in Orientul Mijlociu?

In cartea "Ierusalim - Biografia unui oras", de Simon Sebag Montefiore, vei citi povestea celui mai fascinant oras din lume: o istorie construita din date si anecdote picante, relatata de unul dintre cei mai importanti istorici ai prezentului.

Personalitatile care si-au lasat amprenta asupra orasului sunt numeroase: de la Solomon, Saladin si Suleiman Magnificul la Cleopatra, Caligula si Churchill, de la Abraham la Iisus si Mahomed, de la figurile lumii antice la numele cu rezonanta ale timpurilor moderne. Regi, imparati, profeti, poeti, sfinti, cuceritori si femei usoare sunt personajele care ne incanta si invaluie. Biografia Ierusalimului se scrie prin razboaie, lupte sangeroase pentru putere, atrocitati comise in numele credintei sau idile fulgeratoare.

Editura Trei, o editura avangardista

Editura Trei a aparut la jumatatea deceniului '90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea si incerca sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista.

La Editura Trei au fost publicate in premiera in Romania editii complete ale operelor lui Sigmund Freud, Carl Gustav Jung, Francoise Dolto sau Donald Woods Winnicott.

In prezent, Editura Trei cuprinde mai multe colectii. Printre acestea se numara colectiile de Psihologie - Psihoterapie, Psihologie Practica, Psihologia pentru Toti, Biblioteca de Psihanaliza, Eroscop si Fiction Colection.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea