De prin lume adunate

#bilet de avion #vacanta #calatorie #zbor cu avionul #curiozitati

7 raspunsuri la cele mai mari curiozitati despre zborul cu avionul! Nimeni nu ti le-a mai spus pana acum

Calatoriile cu avionul sunt placute si in acelasi timp iti pot trezi o serie de curiozitati. Atunci cand te afli in zbori, tot ce se intampla si se vede in jurul tau capata o alta dimensiune. Iata cateva raspunsuri la cele mai mari curiozitati despre zborul cu avionul pe care nimeni nu ti le-a spus pana acum.


1. Care este cel mai sigur loc din avion?

In timp ce toate companiile aeriene si expertii in domeniu sustin ca nu exista un loc mai sigur decat altul in avion, conform statisticilor se pare ca locurile mai sigure sunt cele din spatele cabinei. O cercetare a dezvaluit ca pasagerii de langa coada avionului au cu 40% mai multe sanse de a supravietui in cazul unui accident aviatic, decat cei de pe locurile din fata.

2. De ce echipajul diminueaza lumina la aterizare?

Una dintre cele mai putin cunoscute curiozitati despre aviaone este aceea ca echipajul de zbor micsoreaza lumina din cabina in timpul aterizarii, din motive de siguranta. Lumina mai slaba este o masura de precautie care ajuta ca ochii pasagerilor sa se adapteze la intuneric. In felul acesta, daca ceva merge rau la coborare, ochii tuturor vor fi deja pregatiti sa vada in intuneric.

3. Ce sunt dungile albe pe care avioanele le fac pe cer?

Aceste linii albe de pe cer mai sunt numite trasee de vapori si sunt rezultatul arderii combustibilului avionului. Atunci cand combustibilul este ars, produce dioxid de carbon si apa, care se condenseaza in picaturi mici in spatele avionului cand acesta se afla in aer.

4. Este periculos sa zbori cand fulgera?

Zborul printre fulgere este in general sigur pentru ca avioanele sunt construite pentru a rezista la loviturile de trasnet. Metalul de pe avion serveste ca protectie, iar nava are un sistem de protectie impotriva trasnetului care combate acumularile electrice. De fapt, cel mai sigur loc in care te poti afla in timpul unei furtuni cu fulgere si trasnete este in interiorul unui avion.

5. De ce mancarea din avion are gust neplacut?

Daca mancarea din avion ti-a lasat un gust rau, sa stii ca nu esti singur. Atunci cand te afli la altitudine, simtul gustului nu mai este la fel, asadar nu este neaparat din cauza mancarii.

6. De ce avioanele au culoarea alba?

Motivul pentru care majoritatea avioanelor sunt albe sau au o culoare deschisa este pentru a reflecta lumina soarelui si a minimiza incalzirea si potentialele daune provocate de radiatiile solare. Albul ajuta de asemenea echipajul sa piarda mai putin timp pentru a raci cabina si protejeaza partile avionului care sunt predispuse la deteriorare din cauza incalzirii.

7. De ce scaunele si ferestrele nu sunt de fiecare data aliniate?

Poate parea ciudat ca intr-un avion in dreptul fiecarui scaun nu se afla cate o fereastra. Explicatia insa este simpla. Scaunele nu sunt puse in functie de ferestra, pentru ca fiecare companie de zbor decide cate randuri de scaune vor fi intr-un avion si nu toate companiile aeriene au acelasi numar de randuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea