De prin lume adunate

#muzeul de istorie #povesti #festival #targ #zilele bucurestiului 2010

551 de povesti despre Bucuresti se spun la Muzeul de Istorie

Cu ocazia Zilelor Bucurestiului, Muzeul National de Istorie a Romaniei vine cu un program special de vizitare, precum si o serie de activitati culturale conexe. Muzeul isi doreste sa aduca in atentia publicului crampeie din viata de odinioara a orasului, dar si piese deosebite din colectia muzeului.

In ziua de 18 septembrie 2010, muzeul va fi deschis publicului intre orele 14.00 si 02.00. Vizitatorii vor avea prilejul de a afla o serie de "istorii" legate de trecutul cladirii si de de piesele expuse in sala Tezaurului Istoric.

O alta serie de istorii vor putea fi descoperite prin redarea atmosferei iarmaroacelor de altadata, care au creat faima targurilor bucurestene de acum un secol si mai bine. Vizitatorilor vor putea viziona o selectie de texte si imagini prin intermediul carora isi vor putea face o idee despre tumultul de altadata al orasului in zilele de targ.

Pentru cei care doresc sa ia cu ei o posibila farama din trecut, se pot fotografia intr-un cadru special. Va puneti impresiona prietenii cu poza realizat langa primul automobil inmatriculat in capitala. Masina este un model Panhard, fabricat in Belgia in anii 1890.

Melodii indragite ce rasunau in urma cu un secol pe strazile capitalei vor fi readuse la viata de catre fanfara Ministerului Administratiei si Internelor. Concertul va avea loc la ora 14.00, in fata muzeului. Pe inserat, la ora 22.30 Asociatia Prietenii Muzeului National de Istorie a Romaniei propune o selectie de "Miniaturi instrumentale" interpretate la violoncel si pian.

Tarifele de intrare la muzeu sunt cu 25 % mai mici decat in mod normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea