De prin lume adunate

#curiozitati #campionatul mondial de fotbal #cm fotbal 2014 #campionatul mondial de fotbal 2014 #pretentii echipe

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre istoria Campionatului Mondial de Fotbal

Ajuns la a XX-a editie Campionatul de Fotbal 2014 le da brazilienilor sansa de a castiga pentru prima data Cupa "Jules Rimet" in fata publicul propriu. Aceasta, pentru ca desi detine cinci titluri de campioana mondiala, Brazilia nu a reusit sa castige trofeul atunci cand a gazduit turneul final, in 1950. Iata mai jos si alte curiozitati ale Campionatului Mondial.

1. Infrangere umilitoare

Cel mai mare scor inregistrat pe tabela de marcaj in timpul unui meci din CM a fost atins in timpul editiei spaniole din 1982. Meciul dintre reprezentativa Ungariei si nationala din El Salvador s-a terminat cu scorul de 10-1. La capitolul numar de goluri inscrise intr-un singur meci s-au remarcat echipele Austriei si Elvetiei, cu 12 reusite. Scor final: 7-5 in cadrul Campionatului Mondial din Elvetia 1954.

2. Pretentii exagerate ale echipelor pentru CM 2014

Gazdele acestei editii de Campionat Mondial s-au confruntat cu o serie de pretentii ciudate din partea federatiilor participante. Astfel, portughezii au cerut 6 agenti de paza pentru nationala, 4 dintre acestia urmand sa stea cu ochii pe Cristiano Ronaldo.

Algerienii au dorit ca in fiecare camera sa aiba cate un Coran. Japonezii au solicitat jacuzzi in fiecare camera de hotel. Francezii, cu un lot majoritar musulman a solicitat mancare kosher la masa, in timp ce ecuadorienii au pretentia ca bananele servite sa provina din Ecuador.

3. Mexico City, capitala fotbalului

Orasul care a gazduit cele mai multe meciuri in timpul editiilor de campionat mondial este Mexico City, cu 74 de meciuri, dintre care 23 in fazele finale ale competitiei. Seul vine pe locul doi cu 54 de meciuri gazduite in timpul CM 2002.

 

 

4. Doar 8 campioane in 80 de ani

Din 1930 si pana in prezent, doar opt natiuni au reusit sa aduca trofeul suprem al fotbalului acasa: Brazilia (5), Italia(4), Germania(3), Argentina (2), Uruguay(2), Anglia (1), Spania (2) si Franta (3). Cupa "Jules Rimet" a ramas in posesia Federatiei Braziliene de Fotbal dupa castigarea in premiera mondiala, in 1970, a celui de-al treilea titlu de campioana mondiala.

5. Pele, record de neegalat

Legenda braziliana Pele ramane singurul jucator care a castigat de trei ori Cupa Mondiala, in 1958, 1962 si 1970. La capitolul marcatori in frunte este tot un brazilian, Ronaldo inscrind nu mai putin de 15 goluri in timpul turneelor finale la care a participat.

Sursa foto: sites.duke.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea