Carti

# carti de citit #lectura #carti

5 carti de citit intr-un weekend doar al tau

Un weekend in care n-ai niciun plan cu prietenii si in care vremea nu-ti permite sa iesi din casa reprezinta o ocazie excelenta de a te bucura de o lectura pe cinste. Ai nevoie de idei? Iti prezentam cinci carti in limbi straine pe care le-am reperat la Compania de Librarii Bucuresti si care te vor ajuta sa te relaxezi si sa te bucuri pe deplin de timpul liber.

1. Fantoma de la opera

Romanul Fantoma de la Opera, scris de Gaston Leroux,  a fost publicat in anul 1910. Actiunea se petrece in opera Garnier din Paris, aflata pe strada Scribe. In poveste este vorba de o fantoma pe nume Erik, care isi face simtita prezenta si creeaza tot felul de conflicte si incidente stranii in timpul spectacolelor. Totusi, totul se schimba intr-o zi cand in scena isi face aparitia o cantareata suedeza numita Christine Daae. De aici, povestea incepe sa fie axata pe romantism si apar diferite rasturnari interesante de situatie. Acest roman a fost ecranizat si a aparut si un muzical pe baza sa. Daca iti plac teatrul si dramaturgia, in mod sigur ti se va potrivi.

2. Toata lumina pe care nu o putem vedea

Romanul multipremiatului scriitor american Anthony Doerr a fost creat in 2014 si urmeaza cursul din vietile a doua personaje. Primul se numeste Werner si este un orfan de origine germana. Iar al doilea personaj este o tanara de origine franceza, care este lipsita de vedere, si se numeste Marie Laure. Acestia se cunosc exact in perioada in care incearca sa depaseasca suferinta fizica si psihica indurata in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Intalnirea dureaza o singura zi, insa devine hotaratoare pentru destinele celor doi, afectand inclusiv vietile generatiilor viitoare. In carte este vorba si despre un diamant surpriza, pe care ofiterii germani il cauta fiindca se spune ca va aduce viata vesnica. Acest roman a castigat chiar prestigiosul premiu Pulitzer pentru literatura si ilustreaza povestea decentei umane si nevoii de supravietuire.

3. Crima din Orient Express

Crima din Orient Express este una dintre cele mai iubite carti ale lui Agatha Christie. In aceasta, detectivul Hercule Poirot este personajul principal si incearca sa rezolve o crima care a avut loc in timpul unei calatorii cu trenul Orient Express. Exista 12 calatori si toti sunt suspecti, insa fiecare are si un alibi. In incercarea sa de a dezlega misterul, detectivul gaseste indicii false, menite sa-l induca in eroare. Iar deznodamantul va aduce doua posibile solutii ale crimei, ambele fiind la fel de plauzibile.

4. Portretul lui Dorian Gray

Aceasta a fost o carte scrisa de Oscar Wilde, publicata pentru prima oara in 1890. Dorian este prezentat ca fiind un tanar care isi pune intr-un moment de gelozie dorinta ca intreaga frumusete sa-i ramana pe chip vesnic, si ca un tablou sa fie cel care sufera consecintele batranetii. Fara ca el sa stie, aceasta se indeplineste. Tabloul devine oglinda sufletului sau si cu fiecare greseala pe care o face, se deterioreaza cate putin. Acest roman a starnit multe scandaluri si controverse inca de la inceput, dar a reusit in acelasi timp sa se bucure de popularitate si sa ajunga sa fie ecranizat in 1945, intr-un film care respecta firul nativ. A fost apoi ecranizat din nou in 2009, dar in aceasta versiune este schimbata o parte din poveste.

5. Parfumul

Aceasta carte a fost tradusa în 47 de limbi si vanduta in peste 16 milioane de exemplare! Daca o vei citi, vei descoperi faptul ca oamenii reactioneaza inconstient la stimuli olfactivi si ca fiecare persoana are un parfum propriu, ce transmite diferite lucruri. Dupa acest roman a fost facut si un film in 2006, care este creat in regia lui Tom Tykwer si il are in distributie si pe Dustin Hoffman.

De ce sa citesti carti in timpul liber?

Sfarsitul fiecarei saptamani reprezinta oportunitatea ideala pentru relaxare si visare. Iar daca n-ai niciun plan stabilit cu prietenii si vremea de afara este neplacuta, ai la dispozitie si posibilitatea de a citi o carte pe cinste. Aceasta activitate te va ajuta sa te recreezi si sa te bucuri de un weekend care sa fie doar al tau.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/book-reading-read-relaxation-791824/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea