De prin lume adunate

#filme #psycho #terminalul #tacerea mieilor #Cititorul #povesti adevarate

3 personaje reale care au inspirat filme de top. Iata ce povesti cutremuratoare au acestea!

In numeroase productii cinematografice ale Hollywood-ului s-a dovedit ca viata bate, intr-adevar, filmul. Creatii cinematografice marca Hitchcock sau Spielberg sunt inspirate de cutremuratoare cazuri reale. Iata adevaratele povesti care stau in spatele unor filme celebre!

1. Terminalul

Povestea emigrantului ramas blocat in terminalul unui mare aeroport modern din cauza incurcaturilor diplomatice vizand legalitatea vizei sale turistice are in spate un caz adevarat al unui iranian, care a trait o perioada indelungata in terminalul aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Mehran Nasseri a fost o prezenta constanta in aeroport timp de ... 18 ani. In 1986, barbatul a solicitat azil politic catre mai multe state, dar nu a primit niciun raspuns favorabil.

In 1988, drumul sau spre Marea Britanie unde isi descoperise un presupus stramos s-a intrerupt pe aeroportul parizian dupa ce i s-au furat bagajele si actele. Nasseri, sau "Sir Alfred" dupa cum l-au poreclit angajatii aeroportului, a ocupat aceeasi bancuta rosie pana in 2006 cand a fost internat de urgenta la un spital. Povestea sa a fost ecranizata de Steven Spielberg in "Terminalul" (2004), cu Tom Hanks in rolul principal.

2. Psycho si Tacerea Mieilor

Alfred Hitchcock si Jonathan Demme au adus la viata, fiecare in versiune proprie (Psycho- 1960 si Tacerea Mielor din 1991), povestea unui criminal in serie care a ingrozit America anilor '50. Ed Gein a fost arestat si condamnat in 1957 pentru comiterea a doua crime si dezgroparea altor zeci de cadavre de femei din cimitire care ii aminteau de mama sa decedata. Gein jupuia cadavrele pentru a confectiona abajururi de lampa, sosete si imbracaminte din piele umana in speranta ca se va transforma in femeie. A fost inchis pentru restul vietii intr-un spital de boli psihice.

3. Cititorul

In 2008, Kate Winslet dadea viata pe marile ecrane personajului Hanna Schmitz din drama "Cititorul". Oricat de mult au schimbat scenaristii numele personajului, supravietuitorilor Holocaustului nu le-a fost greu sa o recunoasca pe Ilse Koch, poreclita si "Tarfa de la Buchenwald".

Koch a fost condamnata pentru crime impotriva umanitatii dupa al Doilea Razboi Mondial, regimul de teroare impus de aceasta constand in batai repetate, infometare, violuri la ordin intre detinute si biciuire pana la lesin. Chiar daca a facut parte din ierarhia Partidului Nazist, Ilse Koch nu s-a dat in laturi nici de la a intretine relatii sexuale cu prizonierii din lagarul de exterminare.

Sursa foto: reise.aftenposten.no

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea