De prin lume adunate

# bookland #BookLand Evolution #conferinte bookland

1.000 liceeni cu un pas mai in fata

Dupa prima saptamana de la debutul Conferintelor practice BookLand Evolution, bilantul imbucurator al celor 5 zile este dovada clara a nevoii tinerilor pentru o asemenea initiativa: 1.000 liceeni bucuresteni au venit sa afle povestile de succes ale speakerilor.

De luni pana vineri (10-14 Martie), in intervalul orar 18:00-20:00, au luat cuvantul cate trei profesionisti consacrati, dornici sa le impartaseasca sincer experientele lor de viata, cu bune si cu rele, in speranta ca le vor servi drept inspiratie si ii vor ajuta sa isi descopere vocatia si sa identifice solutiile optime pentru viitorul profesional.

Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu, Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran, Dana Savuica, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu, Andreea Marin, Ovidiu Tender, Rucsandra Hurezeanu, Cristi Martin, Berti Barbera si Andi Vasluianu au fost prezenti in prima saptamana a conferintelor practice din in Bucuresti, oferindu-le liceenilor lectii pretioase de viata. Cei 15 invitati le-au oferit tinerilor nu doar sfaturi si incurajari, ci si suportul necesar pentru a-si indeplini visurile, oferindu-se sa devina mentor pentru cate un licean aspirant la o cariera similara.

Prima seara de conferinte a debutat cu foarte multe emotii, de ambele parti, care s-au spulberat insa rapid odata ce bloggerul Chinezu, cu un simt al umorului puternic dezvoltat, a luat cuvantul pentru a le vorbi tinerilor despre avantajele bloggingului, urmat fiind apoi de jurnalista Simona Catrina si omul de televiziune Mihaela Tatu, ambele impartasindu-le liceenilor perspectiva lor asupra vietii, cursul neasteptat al planurilor de viitor si cum poti sa iti pastrezi zambetul pe buze orice s-ar intampla. Andreea Raicu a deschis cea de-a doua seara a conferintelor si nu s-a ferit sa le impartaseasca tinerilor si momentele mai putin frumoase prin care a fost nevoita sa treaca in drumul ei spre cariera stralucita cu care se poate lauda in prezent, Vasile Calofir a ridicat sala in picioare prin modul optimist in care si-a spus povestea de viata - de la un simplu muncitor in Gara de Nord, la actorul de succes de astazi, iar Cristina Cioran a dezvaluit cum actoria a devenit propriul refugiu dupa ce, ascultand de parinti, nu si-a putut vedea realizat visul de a deveni cantareata. Pareri contradictorii privind calea pe care sa o aleaga in cariera au existat si intre Dana Savuica si parintii ei, care sperau ca fiica lor sa urmeze Dreptul, dar asta nu a impiedicat-o sa devina model si apoi femeie de afaceri de succes. Marius Ghenea le-a deschis tinerilor apetitul pentru antreprenoriat, i-a atentionat pe cei dornici sa-si deschida intr-o buna zi propria afacere ca succesul depinde foarte mult de munca in echipa, in timp ce Roxana Ciuhulescu le-a ridicat nivelul de adrenalina impartasind-le imagini de la actiunile in care a insotit echipele militare, dovedind ca si cele mai indraznete vise se pot adeveri. Andreea Marin i-a incurajat pe liceeni sa lupte pentru idealurile lor si sa razbata in viata cu propriile forte, pastrandu-si intacta integritatea, Rucsandra Hurezeanu a vorbit despre cum a facut posibila dezvoltarea unui model de business mai putin cunoscut pe piata din Romania, iar Ovidiu Tender a intretinut interesele tinerilor pentru afaceri dezvaluind principiile dupa care orice antreprenor ar trebui sa se conduca. Ultima zi a conferintelor practice a fost dedicata artelor frumoase: Cristi Martin i-a provocat pe cei mai curajosi la scurte sesiuni de improvizatie, Berti Barbera le-a vorbit despre valorile muzicale, iar Andi Vasluianu le-a prezentat drumul pe care l-a parcurs, lucrand ca tamplar si vanzator la butic, pentru ca, in cele din urma, sa ajunga unul dintre cei mai buni actori.

„Eu ca actor sunt un resort, sunt un link, pentru ca Dumnezeu a dat prin mine, prin natura talentului meu, altora. Sunt un pasaj, asa ca eu nu pot sa pastrez nimic pentru mine. Exact cum v-am spus si voua, sa nu treaca o zi fara sa sa va ganditi la ceea ce vreti voi sa fiti sau ceea ce deja sunteti dar nu va dati seama”, i-a incurajat Vasile Calofir pe tineri.

„Nimic din ceea ce nu obtii in viata cu sufletul plin si cu pasiune nu e durabil. Poate pe moment vei avea o satisfactie, bucuria unui castig minimal, va asigur insa ca lucrurile se pot schimba de atatea ori si in atatea directii incat realmente s-ar putea sa ajungi intr-un punct sa nu te mai recunosti si sa nu mai stii cine esti si, daca nu te-ai construit pe o baza solida, la primul vant mai fioros te poti trezi fara acoperis”, a dezvaluit Andreea Marin.

„Decat un avocat prost mai bine o cosmeticiana renumita, sa iti placa ceea ce faci, sa vizualizezi ce vrei sa faci in viata, sa ai pasiune”, a marturisit Roxana Ciuhulescu.

Vineri, la finalul seriei de conferinte, a fost desemnat prin tragere la sorti castigatorul locului gratuit in Tabara Coolturala BookLand. Alti liceeni norocosi, cate unul in fiecare oras in care BookLand Evolution va poposi pe durata celor 120 zile (10 Martie - 15 Iunie & 22 Septembrie - 14 Decembrie), vor avea sansa sa petreaca o vara de neuitat in Tabara BookLand.

Dincolo de inspiratia profesionala, BookLand Evolution le-a oferit tinerilor si oportunitatea de a se implica intr-o cauza nobila. Astfel, ziua de sambata, 15 Martie, a fost dedicata unei actiuni de voluntariat, in cadrul careia liceenii au „instalat” carti gratuite in Centrul Vechi.

Aventura culturala continua si in alte 22 de orase, caravana Conferintelor practice desfasurandu-se deja in Ploiesti timp de o saptamana.

Mai multe detalii pe //book-land.ro/conferinte.

Parteneri media: UTV, TVR 2, Blitz TV, Bravo, Bravo Girl, Tango, Rol.ro, Draga mea pentru copii, Historia, Teen Press, Avocat.net, Ziarul Ring, Kudika si sapte Seri.

Despre BookLand

BookLand a luat nastere in 2011, ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala, vizitand in 3 ani peste 40 orase si fiind activ peste 600 zile. Libraria online www.book-land.ro si Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferinte BookLand Evolution si site-ul inPractica.ro ii completeaza abordarea social-educationala asumata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea