Muzica

#25 iunie 2009 #sala polivalenta #voltaj #concert #electro #rock

Voltaj maxim la Polivalenta

Trupa Voltaj si-a lansat pe 25 iunie 2009 la Polivalenta “V8”, ultimul disc din cariera lor. Chiar daca initial suna a cantec de lebada, acest ultim album nu inseamna ca Voltaj agata instrumentele in cui si se apuca de gradinarit. 
 
"V8" reprezinta un nou inceput pentru Voltaj. Asta a explicat si Calin Goia care a povestit chiar in timpul concertului cum de-acum incolo trupa va lansa numai single-uri, evitandu-se distantele asa de mari dintre aparitiile albumelor.
 
In deschiderea atractiei principale a serii de joi am avut parte de trupe/artisti de sacrificiu si de o calitate indoielnica a prestatiei artistice.
 
Incalzire cu artisti no name
 
Prima care a aparut pe scena a fost o duduie cu o fustita scurta. Nu a venit singura ci insotita de 2 dansatoare si un DJ. Banuiesc ca e o artista no name si asta doreste sa ramana (ulterior an aflat ca este vorba de o anume Raluk ), din moment ce nu s-a prezentat. Dupa 3 piese in care s-a zbantuit, mai degraba fara folos, s-a retras.
 
Voltaj si Tina
Stafeta a fost preluata de o alta domnisorica, care asemeni celeilalte a omis sa-si spuna numele. In spatele tonelor de machiaj (albastrul ala de pe pleoape m-a secat la inima!) am recunoscut-o pe Tina, cea care la un moment dat activa in defuncta formatiei Pops, trupa formata din fetele ramase pe dinafara de la concursul Alege A.S.I.A., extrem de mediatizat la vremea lui. Muzica pe care o abordeaza Tina este un pop-rock mai zglobiu care din pacate nu-ti atrage cu nimic atentia. Tina a fost emotionata peste masura, mai ales ca asta a fost prima ei aparitie in concert, dupa o perioada de pauza, lucru pe care l-a si recunoscut.
 
A fost si o parte buna cu cele 2 recitaluri. Lumea si-a permis sa mai intarzie, iar ce cei care s-au hotarat in ultimul moment sa vina la concert au avut timp sa-si cumpere bilete de unde puteau si ei. 
 
Concertul celor de la Voltaj a inceput in jurul orei 21.00. Calin Goia a coborat din public, din stanga scenei si cu miscari luate parca din Mission:Imposible si-a croit drum spre scena ghidat de o lanterna. S-a inceput cu “La@1@”, o piesa nou-nouta, pe care o puteti asculta mai jos.
 
 
Pentru concertul de la Polivalenta, Voltaj a venit cu un show bine pus la punct: lumini si proiectii ca la concertele din afara, scena uriasa, sonorizare impecabila, aruncatoare de flacari si confetti. Foarte interesanta ideea de a plasa undeva la inaltime tobele si sintetizatoarele.
 
Calin Goia cu par
 
Pe langa tot ceea ce inseamna multimedia, s-a vazut pofta cu care au cantat . Calin Goia n-a stat locului o clipa. A alergat, a dansat, a comunicat nonstop cu publicul. La piesa “Dematurizare”, Calin s-a transformat pret de cateva minute intr-un politician care-si rostea discursul de la o tribuna, purtand o peruca care se mula perfect pe celebra lui tunsoare. Nazdravanul de la Voltaj nu s-a multumit cu atat, el aparand pe scena intr-un vehicul motorizat cu 2 roti, despre care am aflat ulterior ca se numeste segway .
 
Calin Goia
A existat si un moment unplugged, executat cu vocea de Calin si cu chitara rece de Bobby Stoica. Cei 2 s-au apropiat si mai tare de public si au ales sa se tolaneasca pe o boxa imensa si sa cante “Vara trecuta” si “3D” intr-o versiune mult mai calda, diferita de cea de pe album.
 
Din show-ul Voltaj n-au lipsit nici invitatii. Astfel, Tina a cantat in duet cu Calin Goia la “N-ajunge”, urmand ca  la “Asta-i viata” sa-i ajute si Raluk.
 
Fara indoiala momentul cel mai reusit al serii este “Strop de bine”, featuring-ul dintre Voltaj si intreaga gasca de la Damian&Brothers. Super, extra, mega, sunt superlative care nu exprima nici pe departe cat de bine suna aceasta combinatia de dance, rock si world music, care n-ar fi rau sa nu ramana un experiment singular.
 
Lectii de “polenizare” pentru pustoaice de 12 ani
 
Pe langa piesele noi, Voltaj a “atacat” melodii care au devenit deja clasice in cei 11 ani de cand s-au schimbat la fata si la stil: “Pata pe tine”, “Ora de germana”, “MSD2”, “Povestea oricui”, "De maine". Mi-am reamintit si de “Albinutza”, ale carei versuri despre “polenizare”, “muscate” si alte specii de flori erau recitate cap-coada de o pustoaica de 12 ani de langa mine, care venise cu parintii la concert. 
 
Finalul de concert i-a gasit pe Voltaj cantand “20” cu cei 6000 de fani, printre care se aflau si Elena BasescuAndra, Catalin Maruta, Horia Brenciu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea