Muzica

#Vesta Williams #Vesta Williams a murit #hituri Vesta Williams

Vesta Williams a murit: biografie si hituri de top

Vesta Williams , cantareata R&B vestita pentru hiturile lansate in deceniile '80 si '90, a fost gasita fara suflare in camera sa de hotel din Los Angeles joi, 22 septembrie 2011 .



Artista de origine americana avea 53 de ani si a murit in circumstante necunoscute. Anchetatorii nu au comunicat inca publicului cauzele decesului, insa zvonurile care circula in mediul online vorbesc despre o posibila sinucidere sau o supradoza de droguri.

Vesta Williams a avut un impact major asupra muzicii soul timp de mai bine de douazeci de ani gratie glasului sau unic, care reusea sa atinga cu usurinta patru octave complete.


Biografie


Cantareata si compozitoarea Vesta Williams s-a nascut in ziua de 1 decembrie a anului 1957 in Coshocton, Ohio. Si-a inceput cariera artistica de la o varsta frageda,in domeniul actoriei.

Imediat dupa terminarea liceului, Vesta s-a alaturat grupului "Wild Honey" format de varul sau, Ron Townsend. Vocea puternica si tonul impresionant al tinerei Vesta erau asemuite cu cele ale divei soul Chaka Khan, cu care a si colaborat ulterior.

Notorietatea sa a inceput sa prinda proportii in anul 1986, cand a lansat albumul de debut "Vesta" impreuna cu casa de discuri A&M Records. Melodia "Once Bitten, Twice Shy" a reusit sa patrunda in clasamentul Top 10 R&B, devenind in scurt timp un hit si in Marea Britanie.

In anul 1988, Williams a lansat discul "Vesta 4 U", inclus in topul american Billboard 200. Trei ani mai tarziu, artista a lansat albumul "Special", care contine single-ul cu acelasi nume ajuns pe pozitia a 2 a in topul R&B din acea vreme. In 1993, a mai aparut un material semnat de Vesta, "Everything-N-More", unde se regaseste hitul "Always".

Vesta a mai avut cateva aparatii in cadrul unor productii TV, a fost ambasadorul unei asociatii de prevenire a obezitatii infantile. Artista a experimentat si meseria de prezentator radio din Dallas.

Ultimul concert sustinut de Vesta Williams a avut loc pe 17 septembrie 2011 in Virginia, in cadrul evenimentului Autumn Jazz Explosion. Cantareata a lasat in urma o fiica si o nepotica, dar si o contributie importanta pentru industria muzicala soul.


Hituri de top


Vesta Williams a lansat in timpul carierei o serie de hituri de top, binecunoscute fanilor muzicii R&B din anii ’80.

Dintre acestea, "Once Bitten, Twice Shy", "Something About You", "Don't Blow a Good Thing", "Sweet, Sweet Love", "How You Feel", "Always" sau "Do Ya" s-au remarcat in mod deosebit in randul publicului.





 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea