Muzica

#kurt cobain #chris cornell #nitvana #pearl jam

Vedete reprezentative pentru curentul grunge

Chiar daca era grunge a apus, nu ai cum sa nu iti amintesti de reprezentantii sai, printre care se numara trupe ca Nirvana sau Pearl Jam. Si pentru ca stilul grunge si-a lasat amprenta profund in istoria muzicala, iata cativa dintre cei mai importanti reprezentati ai acestui curent!



Kurt Cobain


Solistul trupei Nirvana poate fi considerat unul dintre cei mai de seama reprezentanti al curentului grunge. Pe langa muzica sa, tinutele sale au inspirat un adevarat trend printre tinerii anilor '90, acesta continuand sa fie copiat si astazi. Una dintre imaginile specifice asociate solistului Nirvana este aceea a puloverului cu dungi, alegere vestimentara adoptata de o lume intreaga.



Courtney Love


Una dintre reprezentantele curentului grunge a fost intocmai sotia regretatului Kurt Cobain. Solista trupei Hole, Courtney Love a fost, in mod cert, una dintre 'fashionistele' erei grunge. Stilul sau, in mod voit ponosit, marcat de haine ce pareau achizitionate de la magazinele second hand, va ramane mereu o marca a trendului grunge.



Eddie Vedder


Eddie Vedder, solistul trupei Pearl Jam, a fost numit, in repetate randuri, cel mai important exponent al curentului grunge. Si pe buna dreptate, luand in considerare longevitatea trupei sale care, recent, a sarbatorit 20 de ani de la lansarea legendarului album, 'Ten'.



Chris Cornell


Solist in trupe ca Soundgarden si Audioslave , Chris Cornell este unul dintre cei mai versatili reprezentati ai erei grunge. Cu un timbru vocal de exceptie, Chris Cornell continua sa aiba succes si astazi, chiar daca vocea i-a fost afectata de fumatul excesiv.



Scott Weiland


Desi este unul dintre cei mai bun muzicieni ai curentului grunge, Scott Weiland (Stone Temple Pilots, Velvet Revolver) a fost nevoit sa se lupte cu proprii sai demoni, sub forma dependentei de heroina. Chiar si asa, succesul ambelor trupe din care a facut parte este de necontestat.



Gavin Rossadale


Cu toate ca trupa Bush a fost blamata ca si-a consolidat reputatia profitand de pe urma succesului unor trupe grunge ca Nirvana, Pearl Jam si Soundgarden, aceasta a reusit sa isi demonstreze valoarea odata cu albumul 'Sixteen Stone'. Solistul trupei Bush, Gavin Rossdale, nu a mai lucrat cu trupa din 2002, insa si-a asigurat locul in istorie drept unul dintre reprezentatii importantati ai curentului grunge.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea