Muzica

#top #loredana groza #top melodii #top melodii loredana groza

Top 7 cele mai bune melodii Loredana Groza

Despre Loredana Groza s-au scris sute de pagini. Comparatia cu Madonna a aparuta in presa anilor '90 este valabila si acum. La fel ca si diva americana, Loredana a stiut sa se reinventeze. A cantat muzica usoara, pop, rock, dance si muzica populara si a reusit sa isi schimbe look-ul ori de cate ori s-a impus.

Iata cateva dintre piesele de rezistenta ale cantaretei noastre:

 

7. O inima de 16 ani

In 1987, la un festival desfasurat la Costinesti, Loredana este remarcata de compozitorul Adrian Enescu. Va da o proba in studioul lui din Bucuresti, care a constat in inregistrarea cantecului "O inima de 16 ani".


 

6. Ce va fi cu iubirea mea

"Ce va fi cu iubirea mea", o compozitie semnata Marius Teicu, este piesa cu care Loredana obtine locul intai in 1993, la Festivalul de la Mamaia , sectiunea "Slagare". Melodia a beneficiat si de un videoclip, in regia Luminitei Dumitrescu.

5. O fata singura in noapte

In 1994, Loredana Groza a lansat "Atitudine", un disc realizat in colaborare cu membrii trupei Directia 5. Unul dintre hiturile albumului a fost "O fata singura-n noapte".

4. Lumea-i a mea

"Lumea-i a mea", colaborarea-soc dintre Loredana si B.U.G. Mafia, a fost de bun augur. Maxi-single-ul omonim, pe care se afla acesta piesa, s-a vandut in peste 50.000 de exemplare, un adevarat record pentru Romania.

3. Femeia ta

Am ajuns la anul 2003 si la "Femeia ta", piesa care beneficiaza de un clip de senzatie semnat de Bogdan Albu si care beneficiaza de prezenta extraordinara a lui Florin Calinescu . In clip, actorul ii da Loredanei un cap in gura (la propriu!!!).

2. Lele

"Lele" figureaza pe albumul "Zig-Zagga Extravaganza", albumul realizat in 2004 in colaborare cu Mihai Ogasanu. Cu aceasta piesa, Loredana a participat la Selectia Nationala Eurovision 2005.

1. Buna seara, iubito

"Buna seara, iubito" este piesa care a consacrat-o pe Loredana Groza, beneficiind de aportul actorului Ion Caramitru . In 2007, piesa a fost refacuta pentru compilatia "My Love", vocea lui Caramitru fiind inlocuita cu cea a lui Constantin Cotimanis.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea