Muzica

#ozzy osbourne #iron man #black sabbath #top black sabbath

Top 6 cele mai tari melodii lansate de Black Sabbath

Trupa este din nou in actualitate. S-a reunit in formula originala, cu Ozzy Osbourne pe postul de solist vocal , si are planuri mari pentru 2012: un urias turneu mondial care speram sa poposeasca si in Romania si un album nou-nout.



In asteptarea noului disc, iti readucem aminte cateva dintre piesele cu care rockerii din Birmingham au facut istorie in cele peste patru decenii de existenta.




Despre " Paranoid " se spune ca ar fi unul dintre primele imnuri din istoria heavy metalului. Piesa apare pe albumul cu acelasi nume lansat in 1970.



Black Sabbath

Piesa are la baza un fapt cat se poate de real. Basistul Geezer Butler a rasfoit inainte de culcare o carte despre vrajitorie. Imediat dupa ce s-a trezit, a vazut langa patul sau o creatura intunecata, despre care spunea ca ar fi chiar Diavolul. Creatura a disparut si odata cu ea si cartea respectiva. Basistul i-a povestit lui Ozzy intreaga intamplare, iar acesta a compus rapid versurile cantecului.



Sabbath Bloody Sabbath

Riff-ul principal de chitara prezent pe "Sabbath Bloody Sabbath" este cunoscut drept "riff-ul care a salvat trupa Black Sabbath". A fost aparut exact la momentul oportun, intr-o perioada in care Tony Iommi, chitaristul si compozitorul trupei, se plangea de o pana acuta de inspiratie.





Piesa " Iron Man " a fost compusa de Geezer Butler si relateaza povestea unui individ care calatoreste in timp si ajunge in viitor, unde descopera ca omenirea va fi distrusa. Se intoarce in trecut, insa este transformat intr-un om de fier incapabil sa-si avertizeze semenii in legatura cu acest pericol iminent.



War Pigs

Piesa a luat nastere in 1968, in timpul unui jam session sustinut de trupa intr-un club elvetian. Initial, piesa se numea "Walpurgis" si avea alte versuri. S-a transformat in "War Pig" si a devenit un cantec anti-razboi, dupa ce casa de discuri a trupei a catalogat prima varianta "prea satanica".



Changes

Black Sabbath nu a cantat niciodata piesa in concerte in perioada anilor '70. "Changes" a fost inclusa in setlisturile show-urilor Black Sabbath abia in anii '90, cand postul de vocalist era ocupat de Tony Martin. Melodia a fost refacuta si imprimata in 2003 de Ozzy Osbourne si fiica lui Kelly, ajungand pe primul loc in topurile din Marea Britanie.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea