Muzica

#californication #red hot chili peppers #Give it Away #Under the Bridge #Dani California #Otherside

Top 6 cele mai bune piese Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers este una dintre cele mai iubite trupe rock din ultimele trei decenii.



Baietii din Los Angeles au reusit sa-si castige numerosi fani datorita combinatiei inspirate de punk rock, rock alternativ, funk si hip-hop.

Iata cateva dintre cele mai bune compozitii lansate pana in prezent de cei de la Red Hot Chili Peppers:


Give it Away


"Give it Away" este primul extras pe single de pe apreciatul album "Blood Sugar Sex Magik", pe care Red Hot Chili Peppers l-a lansat pe piata in 1991. Piesa a fost compusa in timpul unui jam session in studiourile de inregistrare, cu cateva luni inainte de aparitia albumului.

Cea mai mare parte a versurilor a fost scrisa de solistul Anthony Kiedis. Versurile vorbesc despre una dintre fostele iubiri ale lui Kiedis, actrita si cantareata germana Nina Hagen.



Under the Bridge


Una dintre piesele clasice din perioada anilor '90. "Under the Bridge" s-a bucurat de o popularitate mai mare decat precedentele single-uri lansate de Red Hot Chili Peppers. Melodia a ajuns pana pe locul 2 in topul american Billboard Hot 100.
 








Scar Tissue

Alaturi de "Give it Away" si "Under the Bridge", "Scar Tissue" este o piesa nelipsita din concertele Red Hot Chili Peppers si se refera la problemele pe care Anthony Kiedis le-a avut in trecut cu drogurile.



Californication


"Californication", piesa care da titlul albumului Red Hot Chili Peppers din 1999, marcheaza o noua etapa in cariera grupului. Trupa lasa deoparte funk-ul contagios de pe "Blood Sugar Sex Magik" si sonoritatile psihedelice de pe "One Hot Minute", preferand sa abordeze un rock mai melodios.



Otherside


"Otherside" este cel de-al treilea single de pe albumul "Californication". Piesa figureaza pe coloana sonora a peliculei " Universal Soldier: The Return " (1999), in care apare starul belgian Jean Claude Van Damme.



Dani California


Piesa a debutat la radio pe 3 aprilie 2006. In ziua respectiva, KTBZ-FM, un post de radio din Houston, a difuzat "Dani California" incontinuu, timp de trei ore.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea