Muzica

#leonard cohen #top melodii #melodii leonard cohen #top melodii leonard cohen

Top 6 cele mai bune melodii Leonard Cohen

Leonard Cohen este unul dintre putinii artisti care nu au alergat dupa faima, dupa locuri fruntase in clasamente, dupa aparitii numeroase la radio si TV.

Cantaretul si poetul canadian nu s-a abatut niciodata de la drumul sau si a oferit publicului adevarate capodopere muzicale.

6. Everybody Knows

"Everybody Knows" este o compozitie la care si-a adus aportul Sharon Robinson, una dintre cantaretele care l-au acompaniat pe Leonard Cohen in turnee.

Piesa a aparut pe coloana sonora a filmului "Pump Up the Volume" (1990) si a avut rolul de a-i familiariza si pe cei din tanara generatie cu muzica artistului canadian. Ulterior, melodia a fost folosita si in filmul "Exotica" (1994).

5. Take This Waltz

Versurile acestei piese sunt de fapt o traducere in limba engleza a poeziei "Pequeno vals vienes" a lui Federico Garcia Lorca, unul dintre poetii preferati ai artistului.

4. The Future

"The Future" este totodata si titlul unui album lansat de Leonard Cohen in 1992. Piesa-titlu impreuna cu alte doua ("Waiting for the Miracle", "Anthem") au figurat pe soundtrack-ul "Natural Born Killers", un film cult al anilor '90.

3. Hallelujah

"Hallejuah" este una dintre cele mai preluate piese din repertoriul lui Leonard Cohen. Au fost inregistrate peste 200 de coveruri in numeroase limbi: John Cale, Jeff Buckley, k.d. lang, Rufus Wainwright, Alexandra Burke etc

2. In My Secret Life

"In My Secret Life" figureaza pe "Ten New Songs", album lansat in 2002, dupa o lunga perioada de tacere, in care Cohen s-a retras din lumina reflectoarelor. Piesa a beneficiat un videoclip regizat de Floria Sigismondi, cunoscuta pentru colaborarile sale cu Marilyn Manson, David Bowie, Sheryl Crow, The Cure.

1. Dance Me to the End of Love

"Dance Me to the End of Love" a aparut pentru prima oara pe discul "Various Positions". Piesa a devenit populara nu in varianta de studio, ci in cea interpretata live.

"Dance Me to the End of Love" este prima piesa a lui Leonard Cohen pentru care s-a filmat un videoclip.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea