Muzica

#iris #top melodii #melodii iris #top melodii iris

Top 5 piese Iris

Iris intra fara indoiala in categoria legendelor rock care continua sa scrie istorie. Au sustinut sute de concerte, au cantat unplugged, au cochetat cu muzica clasica, au colaborat cu Felicia Filip si Uriah Heep.

In 2012, cei de la Iris implinesc 35 de ani de activitate un bun prilej pentru a reasculta cateva dintre cele mai reusite piese lansate de-a lungul timpului.

5. Somn bizar

"Somn bizar" este unul dintre hit-urile albumului "Luna plina", primul disc scos de Iris alaturi de casa de discuri Zone Records.

4. De vei pleca (cu Felicia Filip)

"De vei pleca" este cea mai buna dovada ca si in Romania se pot lansa duete de talia celui realizat in 1987 de Freddie Mercury si Montserrat Caballe. De fapt, "De vei pleca" este o prelucrare romaneasca a melodiei "We Wish You Well", lansata in 1979 de celebra trupa Whitesnake.

3. Trenul fara nas

Una dintre cele mai indragite piese a luat nastere in urma cu aproape trei decenii, la Eforie Nord.

"Eram la Eforie Nord, in vara lui 1983. Adrian Paunescu ne-a spus: 'Voi, Iris, ce noutati aveti?'. 'Avem o idee - a lui Marti Popescu (n.r. – basistul trupei in perioada 1982-1984) - o piesa fara versuri'. 'Cam cum e?'. Nutu (n.r. – Nutu Olteanu, chitaristul Iris-ului din acea perioada) a cantat ceva din chitara 'ta-ta-ta-tam' si ceva din voce, usor. Dom' Paunescu statea la o masa, noi vorbeam si el scria. Ai fi zis ca si-a facut tema dinainte - dar de unde? - ca nici nu stia piesa! Si a facut-o pe loc! Ne-a intins hartia: 'Ia luati asta si cantati, ia vedeti cum e!'. Am luat textul si s-a potrivit perfect", povestea intr-un interviu Nelu Dumitrescu, tobosarul Iris.

 

2. Floare de iris

"Floare de Iris" a aparut in anul 1988 intr-o perioada foarte dificila pentru Iris. Grupul a fost suspendat, fiind considerat in acea vreme "adversar" periculos al regimului si totodata un exemplu negativ pentru tineretul Romaniei comuniste.


1. Baby

Incheiem cu topul celor mai frumoase piese Iris, chiar cu superba balada "Baby", o alta piesa de rezistenta a albumului "Luna Plina".


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea