Muzica

#los del rio #vanilla ice #sinead oconnor #Baha Men #Joan Osborne

Top 5 one hit wonders

Industria muzicala a dat, de-a lungul timpului, o multime de artisti care au cunoscut succesul cu piese care au facut istorie. Dintre acestia, insa, unii au reusit sa lanseze un singur hit notabil, dupa care s-au pierdut in anonimat. Descopera, in continuare, cei mai renumiti one hit wonders!



1 Baha Men - Who Let The Dogs Out?


O piesa care a prins la nivel mondial, "Who Let The Dogs Out?" a fost preluata, in 2000, de catre trupa Baha Men. Melodia a devenit imediat un hit si a reusit sa obtina si cateva premii, printre care un Grammy pentru Cea Mai Buna Piesa Dance. Dupa lansarea acestei piese, insa, Baha Men nu s-au mai facut auziti cu nicio alta melodie demna de remarcat.



2 Vanilla Ice - Ice Ice Baby


Vanilla Ice, pe numele sau real Robert Matthew Van Winkle, a lansat o singura piesa notabila, dar care a reusit sa faca istorie: "Ice Ice Baby". Preluand fondul muzical al piesei "Under Pressure", scrisa de David Bowie si Queen, Vanilla Ice a creat prima melodie hip-hop care a intrat in topul Billboard.



3 Los del Rio - Macarena


O piesa nelipsita de la chefurile de pe vremuri sau de la nuntile actuale, "Macarena" este un hit de necontestat. Insotita de un dans devenit celebru, "Macarena" a celor de la Los del Rio este piesa cu cea mai lunga prezenta in topul Billboard, fiind si cel mai bine vandut single de debut din toate timpurile in America. Drept dovada a impactului sau, in prezent, "Macarena" se afla pe primul loc in Billboard All Time Latin Songs.



4 Sinead O'Connor - nothing compares 2 u


Numele Sinead O'Connor este asociat, fara echivoc, cu superhit-ul "Nothing Compares 2 U". Desi piesa nu ii apartine artistei irlandeze, fiind compusa de Prince, Sinead O'Connor a fost aceea care a transformat-o intr-un hit nemuritor. "Nothing Compares 2 U" a atins prima pozitie in 12 topuri nationale si a castigat discuri de aur si de platina in mai multe tari, printre care se numara SUA, Austria si Germania.



5 Joan Osborne - One of Us


"One of Us" a fost o alta piesa foarte reusita, devenita hit la nivel mondial. Desi constroversata datorita mesajului sau religios, piesa cantaretei Joan Osborne a reusit sa castige inima publicului si a criticilor, fiind nominalizata si la premiile Grammy. In 2007, piesa s-a clasat pe locul 54 in topul 100 VH1 al celor mai bune melodii ale anilor '90.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea