Muzica

#pet shop boys #top melodii #melodii pet shop boys #top melodii pet shop boys

Top 5 melodii Pet Shop Boys

Despre Pet Shop Boys avem numai vorbe de bine. Ar fi pacat sa nu laudam cel mai de succes duo britanic din toate timpurile din Marea Britanie, dupa cum spun chiar cei de la Guiness Book.

In cei peste 25 de ani de cariera, Neil Tennant si Chris Lowe au 'inhatat' trei premii Brit, au fost nominalizati de sase ori la Grammy, si, poate cel mai important lucru, au lansat hit-uri care au intrat in istorie.

5. West End Girls (1984)

"West End Girl", piesa despre care multi spun ca este cea mai reusita din repertoriul Pet Shop Boys, a fost lansata de doua ori ca single.

Prima versiune a cantecului a fost produsa de de Bobby Orlando si lansata sub forma de single in aprilie 1984. A devenit rapid populara in cluburile din SUA si din cateva tari europene. Imediat dupa ce au semnat contract cu casa de discuri EMI, cei de la Pet Shop Boys au refacut piesa, de data aceasta alaturi de producatorul Stephen Hague. Relansata in 1985, "West End Girls" a cucerit clasamentele din SUA si Marea Britanie.

4. Always on My Mind (1987)

"Always on My Mind" este la origine un cantec country interpretat pentru prima oara de Brenda Lee, in 1972. Ulterior, a fost preluat de Elvis Presley si de Willie Nelson, aceasta din urma castigand nu mai putin de trei premii Grammy datorita lui.

3. What Have I Done to Deserve This? (1987)

Un alt mare succes Pet Shop Boys a fost "What Have I Done to Deserve This?", duetul inregistrat in 1987 impreuna cu cantareata pop-soul Dusty Sprinfield. Pe langa faptul ca a consolidat pozitia trupei pe piata muzicala, single-ul a avut marele merit de a reusi sa resusciteze cariera lui Springfield.

Colaborarea lor nu s-a oprit aici, Pet Shop Boys compunand si producand doua piese pentru albumul lansat de artista in 1990 ("Reputation").

2. Go West (1993)

"Go West" este o piesa lansata inital in anul 1979 de Village People, trupa cunoscuta datorita hit-ului disco "Y.M.C.A.". Surprinzator, a devenit cunoscuta in varianta Pet Shop Boys, cu care formatia a ocupat primele locuri in tari ca Germania, Suedia, Austria, Marea Britanie.

1. It's A Sin (1987)

Am ajuns la poate cel mai mare hit semnat de Pet Shop Boys. Despre "It's A Sin", DJ-ul britanic Jonathan King a afirmat ca ar fi plagiat piesa "Wild World" a lui Cat Stevens. A existat si un proces pe aceasta tema, castigat in cele din urma de Pet Shop Boys.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea