Muzica

#dire straits #top melodii # top melodii dire straits # melodii dire straits

Top 5 melodii Dire Straits

Recentul anunt in legatura cu primul concert pe care Mark Knopfler il va sustine in 2013 in Romania ne-a readus in memorie un grup cu care muzicianul a scris istorie. Desi Dire Straits nu mai exista din 1995, anul in care Knopfler a optat pentru o cariera solo, trupa continua sa fie ascultata si azi de milioane de fani.

Iata cateva dintre piesele de rezistenta ale celor de la Dire Straits:

5. Romeo and Juliet

"Romeo and Juliet" a aparut pentru prima oara pe albumul "Making Movies" (1980). Piesa a fost lansata pe single un an mai tarziu,

Melodia propune un alt final al clasicei povesti de dragoste dintre Romeo si Julieta. De data aceasta, Julieta devine vedeta si il uita pe Romeo. "Romeo and Juliet" a fost inclusa pe coloana sonora a filmelor "Hot Fuzz", "Empire Records" si "Can't Hardly Wait".

4. Sultans of Swing

"Sultans of Swings" este single-ul de debut al trupe Dire Straits. Piesa a fost compusa de Mark Knopfler in 1977, ea devenind cunoscuta abia in 1979.

Knopfler a scris "Sultan of Swing" intr-un bar din sudul Londrei, in timp ce urmarea evolutia unui obscur grup de jazz. Sultans of Swing este totodata numele trupei in care artistul a activat in adolescenta sa.

3. Brothers in Arms

"Brothers in Arms" este piesa care incheie albumul cu acelasi nume, pe care cei de la Dire Straits l-au lansat in 1985. Despre "Brothers in Arms" se spune ca ar fi primul single care a fost editat in varianta CD.

Piesa beneficiaza de un videoclip realizat cu ajutorul rotoscopiei, o tehnica de animatie folosita si de norvegienii de la A-ha pentru clipul marelui hit "Take on Me".

2. Walk of Life

"Walk of Life" este cel mai bun exemplu de piesa pe care o recunosti inca de la primele acorduri. Melodia, interpretata in maniera country-rock, s-a clasat in primele zece pozitii ale topurilor din SUA, Irlanda, Marea Britanie, Canada si Noua Zeelanda.

1. Money for Nothing

Am lasat la final cea mai cunoscuta piesa din repertoriul Dire Straits. Videoclipul melodie "Money For Nothing" este considerat unul dintre primele clipuri muzicale care a folosit animatia generata pe calculator.

Cu acest clip si-a inceput emisia in 1 august 1987 varianta europeana a popularului post MTV.

Foto: gingrichphotography.bizland.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea