Muzica

#top 5 melodii relaxante #marconi union #weightless #muzica de relaxare

Top 5 cele mai relaxante melodii

Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, formatia britanica Marconi Union impreuna cu un grup de oameni de stiinta specializati in sunete au reusit sa faca cea mai relaxanta melodie din istoria omenirii, un MP3 care iti reduce respiratia si iti induce o stare de transa.

Studiul a fost realizat de specialisti britanici cu ajutorul a 40 de femei care au ascultat mai multe melodii de relaxare si au decis ca piesa "Weightless" este cea mai relaxanta, depasind pe cele de la artisti precum Enya, Mozard sau Coldplay.

"Weightless", melodia care ocupa primul loc in topul realizat in urma studiului, foloseste ritmuri, tonuri, frecvente si intervaluri special concepute pentru a relaxa ascultatorul. Un ritm constant de 60 BPM face ca undele celebrale si ritmul inimii sa se sincronizeze cu ritmul piesei: un proces cunoscut ca "antrenare".

"Weightless a inventat relaxarea suprema - mai mare decat a oricarei melodii testate. Studiile au dezvaluit ca muzica "lucreaza" la un nivel foarte adanc din interiorul creierului, stimuland nu doar regiunile responsabile pentru procesarea sunetelor, ci si pe cele asociate cu emotiile", a spus Dr. David Lewis, specialist in managementul stresului.

Celelalte patru melodii relaxante care au ocupat o pozitie in top 5 sunt: Airstream - Electra, DJ Shah - Mellomaniac (Chill Out Mix), Enya - Watermark, Coldplay - Strawberry Swing.

Asculta in continuare "Top 5 cele mai relaxante melodii":

1. Marconi Union - Weightless



2. Airstream - Electra




3. DJ Shah - Mellomaniac (Chill Out Mix)



4. Enya - Watermark



5. Coldplay - Strawberry Swing

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea