Muzica

#depeche mode #personal jesus #top Depeche Mode # World in My Eyes #Enjoy The Silence #I Just Can't Get Enough

Top 5 cele mai bune piese Depeche Mode

Depeche Mode este mai mult decat o trupa etalon a anilor '80. Dave Gahan si colegii sai nu s-au multumit cu acest statut si si-au dorit din ce in ce mai mult.



Au continuat sa lanseze albume si sa intreprinda turnee si dupa '90, reusind de multe ori sa-si surprinda fanii abordand noi sonoritati.

Depeche Mode are deja peste trei decenii de existenta, asa ca se impune o recapitulare a celor mai interesante momente din activitatea sa.


I Just Can't Get Enough (1981)


"I Just Can't Get Enough" este un single extras de pe albumul de debut al trupei, "Speak and Spell". Este ultimul single Depeche Mode compus de Vince Clarke , inaintea de plecarea sa din grup (decembrie 1981). Ulterior, Clark s-a implicat in alte doua proiecte muzicale interesante: Yazoo si Erasure.



World in My Eyes (1990)


"World in My Eyes" este cel patrulea si ultimul single de pe "Violator", unul dintre cele mai bine vandute albume Depeche Mode (peste 15 milioane de exemplare).

Interesant este faptul ca piesa a beneficiat de doua videoclipuri, ambele regizate de experimentatul Anton Corbijn (Nirvana, U2, Bryan Adams, Roxette).



Enjoy The Silence (1989)


Cu aceasta piesa Depeche Mode a cucerit la ceremonia Brit Awards din 1991 trofeul "Cel mai bun single britanic".

Conceptul videoclipului, in care solistul Dave Gahan imbraca mantia unui rege si se plimba cu un scaun dintr-un loc in altul, este unul cat se poate de simplu. Regizorul Anton Corbijn spune ca regele reprezinta un om care are parte aproape tot ceea ce-si doreste, mai putin de un loc unde sa poata sta izolat.



Personal Jesus (1989)


Alaturi de "Enjoy the Silence", "Personal Jesus" este una dintre cele mai iubite piese din repertoriul Depeche Mode. Piesa a putut fi ascultata live si de romani pe 23 iunie 2006, cu ocazia primului si (deocamdata) singurului concert sustinut in Romania.



I Feel You (1993)


Dupa ce ani buni au folosit instrumentele electronice, cei de la Depeche Mode s-au reorientat in 1993 catre zona rock, rezultatul fiind albumul "Songs of Faith and Devotion", pe care a fost inclus si single-ul "I Feel You".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea