Muzica

#radiohead #the white stripes #albume #top albume #arcade fire #the strokes

Top 5 cele mai bune albume ale anilor 2000

Prima decada a noului mileniu a oferit o serie de albume exceptionale. Aclamate de critici, acestea nu au venit intotdeauna din partea unor artisti cu renume mondial. Si totusi, au reusit sa influenteze si sa transforme muzica pe care o ascultam astazi. Iata cinci dintre cele mai bine albume ale anilor 2000!



1 Radiohead - 'Kid A' (2000)


Unul dintre cele mai bune albume ale anilor 2000, dar si din toate timpurile, este considerat materialul discografic 'Kid A' apartinand celor de la Radiohead. Acesta este al patrulea album al trupei britanice si a debutat direct pe locul 1 in prestigiosul top Billboard 200 , avand vanzari de 1 milion de exemplare in mai putin de o luna. Un album experimental, 'Kid A' a surprins placut atat fanii trupei, cat si criticii de specialitate.



2 Arcade Fire - 'Funeral' (2004)


Un alt album demn de mentionat in topul celor mai bune materiale discografice ale anilor 2000 este 'Funeral' al Arcade Fire. Acesta este albumul de debut al trupei canadiene ce a dat hituri ca 'Rebellion'. Apreciat de critici, albumul a fost nominalizat la premiile Grammy din 2005.



3 Radiohead - 'In Rainbows' (2007)


Radiohead apare cu inca un material in topul celor mai bune albume ale anilor 2000. La fel ca 'Kid A', 'In Rainbows' a debutat pe prima pozitie, in topuri precum UK Album Chart si US Billboard 200. Albumul a avut vanzari foarte mari (pana in octombrie 2008, se vanduse deja in peste 3 milioane de exemplare).



4 The Strokes - 'Is This It' (2001)


Albumul de studio cu care a debutat trupa americana The Strokes este considerat unul dintre cele mai reusite materiale ale deceniului trecut. Rasplatit cu discuri de platina, albumul a dat piese ca 'Hard to Explain', 'Last Nite' sau 'Someday'. 'Is This It' a fost aclamat pentru calitatea sa, muzica amintind de sound-ul trupelor de garage rock din anii '70.



5 The White Stripes - 'Elephant' (2003)


Nu in ultimul rand, albumul 'Elephant' este considerat, la randul sau, un material de referinta pentru muzica anilor 2000 si nu numai. Un album de exceptie, recompensat cu un premiu Grammy, acesta a fost considerat de critici drept unul dintre materialele care au marcat renasterea stilului garage rock. Hit-ul incontestabil al albumului a fost 'Seven Nation Army'.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea