Muzica

#jay-z #nas #eminem #2pac #notorius BIG

Top 5 cei mai buni rapperi din toate timpurile

Cei mai buni rapperi din toate timpurile sunt, cu siguranta, aceia care si-au lasat amprenta asupra industriei muzicale si au adus inovatii dintre cele mai diverse. Care sunt acestia? Iata-i pe cinci dintre ei!



Notorious B.I.G


Notorious B.I.G a fost un rapper american ce a influentat decisiv felul in care se face muzica hip hop in prezent. Desi a fost ucis la o varsta frageda (24 ani), Biggie a atins o popularitate impresionanta in SUA, fapt ce il face indragit si respectat si astazi. De altfel, Notorious B.I.G este unul dintre rapperii care au atras atentia asupra Coastei de Est din SUA, intr-o perioada dominata de cei de pe Coasta de Vest .



2Pac


Un alt rapper care a reusit sa revolutioneze lumea rap-ului si a hip hop-ului este Tupac Shakur. Popularitatea si notoritatea de care s-a bucurat in timpul vietii le-au depasit pe cele de care au avut parte alti rapperi contemporani. Atat moartea sa, cat si a lui Notorious B.I.G raman un mister si in zilele noastre. Printre piesele care l-au facut nemuritor se numara "California Love".



Nas


Unul dintre cei mai buni rapperi tehnici ai generatiei sale, Nas, pe numele sau adevarat Nasir Jones, a reusit sa castige respectul criticilor de muzica in 1994, odata cu lansarea albumului "Illmatic", devenit un clasic al genului. Intre 2001 si 2005, Nas s-a aflat intr-un conflit deschis cu Jay-Z, ambii rapperi atacandu-se in repetate randuri prin intermediul creatiilor muzicale proprii.



Jay-Z


Nu de putine ori numit cel mai valoros rapper in viata, sotul lui Beyonce a devenit un nume respectat dupa moartea lui Tupac si a lui notorious b.i.g. Reprezentant al Brooklyn-ului, Jay-Z s-a asigurat ca intreg mapamondul stie unde s-a nascut si a crescut cel mai bogat rapper din lume.



Eminem


Desi lista mai poate contine o multime de nume mari, singurul rapper american alb demn de respect nu putea fi uitat. Eminem impresioneaza prin rapiditate, dar si prin versurile taioase. Cu ajutorul lui Dr. Dre, Eminem a lansat cel putin un album clasic al genului: "The Eminem Show".


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea