Muzica

#orga #instrumente muzicale #chitara #instrumente muzicale ciudate #harpa

Top 4 cele mai bizare instrumente muzicale

chitara clasica si pianul sunt instrumente muzicale cautate si studiate cu ardoare si in prezent. Cu toate acestea, evolutia tehnologiei si creativitatea umana au dat nastere si unor instrumente mai putin obisnuite, dar foarte interesante. Iata-le pe cele mai bizare dintre acestea!



1 Soseaua muzicala


In urma cu cativa ani, o echipa de la Institutul de Cercetare Industriala Hokkaido din Japonia a inserat note muzicale intr-o serie de sosele aflate in apropierea acestuia. In functie de viteza masinilor care trec, dar si a pozitiei notelor muzicale, poti fi auzite o varietate de "melodii".

Acest tip de sosele muzicale pot fi regasite, in prezent, in trei regiuni din Japonia: Hokkaido, Wakayama si Gunma. Din pacate, pentru a putea auzi sunetele emise, viteaza masinii nu trebuie sa depaseasca 45 km/h.


2 Chitara microscopica


Cel mai mic instrument muzical din lume este o chitara de doar 10 micrometri - aproximativ marimea unei celule - cu 6 corzi de cate circa 50 de nanometri fiecare, cu o grosime de circa 100 de atomi. Creatia le apartine unor cercetatori de la Universitatea Cornell si este fabricata din silicon.

Pentru a-ti face o idee despre dimensiunile acestei chitari microscopice, afla ca diametrul unui fir de par de om este de circa 200 micrometri, adica 200.000 de nanometri.


3 Orga marii


In Zadar, Croatia, la malul marii, poate fi ascultat un instrument muzical mai putin obisnuit: o orga sculptata in piatra alba, sub forma de trepte. In interiorul acestora, se afla 35 de tuburi care emit sunete in functie de viteza vantului.

Creatia ii apartine arhitectului Nikola Basic si a fost laudata chiar si de regizorul Alfred Hitchcock care a declarat ca de pe cheiurile Zadarului poate fi vazut cel mai frumos apus de soare din lume.


4  Harpa eoliana


Harpele au aparut in Grecia Antica si au fost folosite din belsug in epoca renascentista. Dintre acestea, harpele eoliene se disting ca fiind deosebit de frumoase, dar si rare. Disponibile intr-o varietate de forme, harpele eoliene produc un repertoriu elegant si divers de sunete muzicale.



Sursa foto: oddee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea