Muzica

#nine inch nails #pearl jam #Sigur Ros #videoclipuri controversate

Top 3 cele mai controversate videoclipuri

In industria muzicala, controversele nu apar doar din cauza calitatii creatiilor lansate sau a artistilor care le produc, ci si din cauza videoclipurilor cu imagini socante sau ofensatoare. Dintre acestea, se remarca o serie de clipuri care au declansat controverse la nivel mondial. Iata trei dintre ele!



1 Nine Inch Nails - Closer (1994)


In pofida versurilor piesei, explicit sexuale si brutale, si a unui videoclip pe masura, "Closer" a devenit cea mai de succes piesa a trupei Nine Inch Nails la vremea respectiva. Videoclipul a fost regizat de Mark Romanek si a fost lansat in data de 22 mai 1994.

In clip, sunt infatisate imagini ce impletesc religia, sexualitatea, cruzimea vizavi de animale, politica si teroarea intr-un amalgam ce pare sa constituie laboratorul unui om de stiinta nebun din secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, clipul este considerat o opera de arta si face parte din colectia permanenta a Muzeului de Arta Moderna.



2 Sigur Ros - Viorar Vel Til Loftarasa (2002)


"Viorar Vel Til Loftarasa" este o piesa lansata de trupa islandeza Sigur Ros in anul 1999. Aceasta beneficiaza de un clip controversat, intrucat infatiseaza doi baieti sarutandu-se in timpul unui meci de fotbal.

Cu toate acestea, se pare ca trupa ar fi folosit un truc pentru a putea filma un astfel de videoclip, baiatul brunet fiind, de fapt, o fata. Altfel, pare-se, clipul nu ar fi putut fi lansat niciodata, intrucat islandezii nu ar fi fost de acord cu o poveste homosexuala prezentata atat de explicit. In pofida controverselor, "Viorar Vel Til Loftarasa" a castigat un premiu pentru cel mai bun videoclip in 2002.



3 Pearl Jam - Jeremy (1992)


Clipul trupei Pearl Jam prezinta un tanar - Jeremy - care este luat peste picior de colegii sai si este ignorat de parinti. La finalul videoclipului, baiatul paseste in sala de clasa cu o arma de foc in mana si isi ridica bratul. Imaginea urmatoare ii infatiseaza pe colegii sai nemiscati, stropiti de sange. Clipul controversat - interzis atat de MTV, cat si de VH1 - are la baza un caz real, al unui tanar care s-a impuscat in fata colegilor sai de clasa.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea