Muzica

#michael jackson #melodii #top #cantece

Top 10 melodii Michael Jackson

A fost denumit "Regele muzicii pop". Fara indoiala, Michael Jackson reprezinta chintesenta muzicii internationale a ultimilor 30 de ani. Adulat si totodata controversat, talentul lui Michael Jackson ramane de neclintit.

Billie Jean

Billie Jean a fost lansat in 1983 si a facut parte de pe album Thriller. Melodia a primit doua premii Grammy in 1984. "Isus a calcat pe apa, Michael Jackson a facut ca asfaltul pe care a pasit sa se lumine. Este o forta", declara un fan despre aceasta melodie. Billie Jean este inca un cantec controversat al artistul si se crede ca povestea prezentata il are ca personaj principal chiar pe Michael Jakson.

Povestea melodiei deriva intradevat dintr-o exxperienta din viata artistului. In 1981, Michael Jackson a primit o scrisoare din partea unei femei care sustinea ca megastarul este tatal copilului ei. Artistul primea sute de scrisori de acest gen, insa nu s-a intalnit niciodata cu acea femeie si a ignorat mesajul sau. Femeia nu s-a dat insa batuta si a continuat sa ii trimita lui Michael Jackson si alte scrisori, in care declara ca il iubeste si ca vrea sa fie impreuna cu el.

Ea mai scria si ca vor fi foarte fericit impreuna, alaturi de copilul lor. Pentru ca nu primea niciun raspuns, femeia a trimis o ultima scrisoare, cu fotografia ei si o arma. Ea ii cerea lui Michael Jackson sa se sinucida. Femeia ar fi facut acelasi lucru, dupa ce il ucidea si pe copil. Ea mai spunea ca vor fi impreuna in viata de apoi, daca in aceasta viata nu au reusit. In cele din urma, femeia a fost identificata si trimisa la un spital de psihiatrie.

"In realitate nu a existat Billie Jean. Femeia este un hibrid al tuturor fanilor care duc prea departe admiratia", declara la acea vreme Michael Jackson.

Thriller

Melodia Thriller a fost inregistrata de Michael Jackson in 1984. In Statele Unite a ajuns pe locul patru in top 100 billboard si pe locul unu la toate posturile de radio. Videoclipul piesei, lung de 14 minute, a fost desemnat cel mai bun videoclip al tuturor timpurilor. A fost cel mai scump videoclip filmat in acea perioada, costurile totale fiind de peste 800.000 de dolari. Titlul original al piesei a fost Starlight Love.

Black or White

Black or White a fost lansat in 1991 si face parte de pe albumul Dangerous. La inceputul piesei, solo-ul de chitara apartine lui Slash, de la Guns‘n Roses. La momentul aparitiei, melodia a fost foarte controversata si mai multe parti din videoclip au fost cenzurate din cauza violentei si a mesajului cu referire la rasism. Controversa a generat si ultima parte a videoclipului original.

In ultimele patru minute, Michael Jackson iese din studioul de inregistrari sub forma unei pantere negre, dupa care revine la forma sa. Scena mai contine si comportament sexual explicit, atunci cand artistul isi atinge partile intime si isi inchide fermoarul de la pantaloni.

In videoclipul original, Michael Jackson distruge fereste, o masina si face ca un hotel sa explodeze. Mai tarziu, artistul si-a cerut scuze pentru mesajul videoclipului, insa comportamentul violent si sexual sugestiv a fost o interpretare a instinctului primar al unei pantere negre.

Beat It

Melodia a fost scrisa de Michael Jackon si inclusa pe albumul Thriller. Criticii au considerat aceasta piesa ca fiind cea mai buna de pe acest album. Beat It a facut senzatie in lumea intreaga, iar fanii, nu doar ca il adulau, dar isi doreau sa devina Michael Jackson.

Pentru aceasta melodie, chitaristul trupei Van Halen a fost ales pentru a aduce un sound rock melodiei pop. Versurile melodiei Beat It vorbesc despre frica si curaj, despre natura fiintei umane. Cantecul face referire si la folosirea violentei si a copilariei vedetei, care era maltratat de tatal sau.

Bad

Bad a fost lansat in 1987 si a ajuns imediat in topurile americane si internatioanle, ocupand primul loc. Cantecul a fost gandit initial ca un duet intre Michael Jackson si rivalul sau de o viata, Prince. Quincy Jones, producatorul lui Michael Jackson, a declarat intr-un interviu ca Prince a refuzat invitatia. "Bad va fi un hit si fara mine", a declarat el. Bad este un cantec despre ce se intampla in strada, despre lupta continua a celor slabi care provin din cartiere sarace. Pana la urma cu totii suntem "bad".

Smooth Criminal

Cantecul este piesa de rezistenta a filmului Moonwalker, in care artistul apare alaturi de Joe Pesci. In videoclipul piesei, Michael apare dansand intr-un club de noapte si a fost filmat in stilul anilor '30. In film, Michael Jackson petrece impreuna cu prietenii sai. In plimabrea lor ajung la o pestera care ii duce catre o lumede vis unde  se vand droguri pentru ca toata lumea sa fie fericita. Filmul a fost adapat mai tarziu ca joc video.

Scream

Stilul exploziv, tonurile excentrice si colaborarea cu sora lui, Janet Jackson, a adus aceasta melodie pe primul locul in topurile muzicale din intreaga lume. Este singurul cantec in care Michael Jackson foloseste un limbaj vulgar. "Stop fucking with me" spune artistul in cel de-al doilea refren al piesei. Videoclipul piesei a costat 7 milioane de de dolari si este cel mai scump videoclip al tuturor timpurilor. Scream este un cantec agresiv la adresa tabloidelor care au publicat numeroase materiale jignitoare despre acuzatiile de abuz sexual de care a fost acuzat Michael Jackson in 1993.

They Don’t Care About Us

Acest cantec este unul dintre cele mai controversate ale lui Michael Jackson. El a fost acuzat ca militeaza impotriva evreilor. Vedeta a anulat in cele din urma albumul si a schimbat versurile cantecului.

You Are Not Alone

Piesa a fost scrisa de R. Kelly si este singura melodie din istoria muzicii care debuteaza pe locul intai in topul Billboard. Videoclipul piesei a creat controversa prin faptul ca Michael Jackson apare aproape dezbracat alaturi de sotia sa de atunci, Lisa Marie Presley. Melodia a fost lansata in 1995 si face referire la momentele dificile din viata vedetei, care au fost intens mediatizate: acuzatiile de abuz sexual si mariajul esuat.

 

Spune-ne aici cateva cuvinte despre ce a insemnat Michael Jackson pentru tine si cum ti-a influentat viata muzica lui. 

Mai citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea