Muzica

#muzica #disney #coloana sonora #film #pop #blues #alte-genuri

Top 10 cele mai bune piese Disney

Cred ca fiecare dintre noi s-a lasat la un moment dat vrajit de lumea magica a lui Disney. Personajele creionate de stiloul fermecat a lui Walt ne-au facut sa zambim si sa speram in continuare ca un vis poate fi realizabil chiar daca, poate, e desprins dintr-o carte de copii sau gandit de o fetita ce manuieste vietile papusilor din odaia sa.

Muzica Disney a adus un aport semnificativ in construirea faimei de care s-a bucurat generatii de-a randul intreaga creatie Disney. De altfel, multe piese din aceste pelicule, gandite de compozitori prolifici ai vremii, au castigat premii muzicale importante si sunt folosite chiar si in ziua de azi in cluburi si discoteci, in varianta remixata evident. Vrei sa stii care sunt cele mai mai bune piese Disney? Afla citind lista de mai jos.

10. You`ll be in my heart

„You`ll be in my heart” a fost compus de celebrul cantaret Phil Collins pentru coloana sonoara a peliculei Tarzan (1999). Single-ul a castigat premiul Oscar pentru " Cel mai bun cantec original". De asemenea, „You`ll be in my heart” s-a pozitionat pe locul 21 in top Billboard 100 si a fost recompensat si cu Globul de Aur pentru „Cel mai bun cantec original”.



9. Zip-a-Dee-Doo-Dah

Inclus pe coloana sonora a filmului Song of the South, lansat de studiourile Disney in 1946, cantecul „Zip-a-De-Doo-Dah” este recunoscut ca fiind un simbol al culturii americane. Scrisa de Allie Wrubel si Ray Gilbert, aceasta piesa este tema muzicala de deschidere pentru majoritate peliculelor marca Disney.  Ca si melodia precedenta, si „Zip-a-Dee-Doo-Dah” a fost recompensat cu un premiu Oscar pentru "Cel mai bun cantec original".



8. Feed the Birds (Tuppence a Bag)

Inclus pe coloana sonora a peliculei Mary Poppins (1964), „Feed the Birds (Tuppence a Bag) este una dintre melodiile Disney favorite ale majoritatii fanilor Disney. Piesa vorbeste despre o cersetoare care vinde pungute cu mancare pentru porumbei trecatorilor din fata catedralei Sfantul Paul. Desi tema cantecului este trista si diferita de restul track-urilor incluse pe coloana sonora Mary Poppins, „Feed the Birds” a cucerit inimile tuturor. In 2005, Julie Andrews a selectat acest cantec pentru albumul sau, „Julie Andrews Selects Her Favorite Disney Songs”.



7. Colors of the Wind

Compus de Alan Menkin si Stephen Schwartz, „Colors of the Wind” din filmul de desene animate Pocahontas a fost recompensat in 1995 cu premiul Oscar si Globul de Aur pentru „Cel mai bun cantec original”, precum si cu premiul Grammy pentru „Cel mai bun cantec scris pentru un film”. Cantecul prezinta o viziune metaforica in care Pamantul este o entitate in care omenirea este conectata cu Natura.



6. Someday My Prince Will Come

Inclus  pe coloana sonora a peliculei animate Alba ca Zapada si cei sapte pitici, „Someday My Prince Will Come” (compozitori Larry Morey si Franck Churchill) apare pe locul 17 in lista Celor mai bune cantece din istoria filmului, intocmita de Institutul American de Film . Cantecul a fost o sursa de inspiratie nu numai pentru filmele Disney, dar si pentru jazz si o intreaga generatie de femei care sunt in cautarea printului lor.



5. Kiss the Girl

„Kiss the Girl”, scris de Alan Menken si Howard Ashman apare pe coloana sonora a peliculei Mica Sirena. Desi a fost nominalizat la Oscar, cantecul a pierdut in favoarea piesei „Under the Sea”, de asemenea inscrisa pe coloana sonora a Micii Sirene. Stiu ca si „Under the Sea” este una dintre piesele de rezistenta Disney, insa m-am oprit asupra acesteia pentru ca mi se pare pur si simplu feerica.



4. beauty and the beast

Compus de aceiasi Alan Menken si Howard Ashman, Frumoasa si Bestia a fost inclus pe coloana sonora a filmului cu acelasi nume, starnind mai multe lacrimi decat oricare alt cantec din istoria Disney. Interpretat de indragita actrita Angela Lansbury, „Beauty and the Beast” a castigat titlul de Cel mai bun cantec atat la premiile Oscar, cat si Grammy si Juno.



3. A Whole New World

Purtand semnatura lui Alan Menkin si Tim Rice, „A Whole New World” de pe coloana sonora a filmului Alladin (1992), este unul dintre cele mai frumoase duete din istoria Disney. Cantecul este o balada a celor doua personaje din pelicula, Alladin si Jasmine. Melodia a castigat numeroase premii Oscar si Grammy, fiind considerata si Cantecul Anului.



2. When You Wish Upon a Star

„When You Wish Upon a Star”, compus de Ned Washington si Leigh Harling, este inclus pe coloana sonora a filmului de animatiei Pinocchio. In 1940, piesa a castigat premiul Oscar pentru Cel mai bun cantec original. Se afla pe locul 7 in top 100 Greatest Songs in Film History, intocmit de Insistutul American de Film, fiind de asemenea si cel mai votat cantec Disney.



1. Circle of Life  

Compus de Elton John si scris de Tim Rice, „Circle of Life” din Regele Leu (1994) este de departe cel mai bun cantec facut vreodata pentru un film. Chiar daca in acel an nu a castigat premiul Oscar, acesta fiind luat de „Feel the Love Tonight” tot din Regele Leu, „Circle of Life” este considerat cel mai bun cantec realizat vreodata de studiourile Disney.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea