Muzica

#top chitaristi #muzica #top 10 #chitaristi

Top 10 cei mai buni chitaristi din istoria muzicii

Prestigioasa revista americana Rolling Stone a intocmit recent un clasament al celor mai buni chitaristi din istoria muzicii. La stabilirea acestei ierarhii s-a tinut cont de voturile exprimate de o serie de personaje cheie din industria muzicala, cat si de alti chitaristi de top.


10. Pete Townshend


Chitaristul de la The Who este recunoscut pentru felul in care se joaca cu chitara in concerte. Townshend este un muzician energic, care nu se sfieste ori de cate ori are ocazia sa isi faca tandari chitara.



 


9. Duane Allman


Membru al fondator al trupei de southern rock Allman Brothers, Duane Allman s-a stins din viata prematur, la varsta de 24 de ani. Allman este faimos pentru felul in care manuia chitara slide, dar si pentru tehnica sa de a improviza.



 

8. Eddie



Eddie Van Halen este co-fondatorul faimosului grup american Van Halen. Despre Eddie Van Halen All Music Guide scria ca e este "unul dintre cei mai influenti, originali si talentati chitaristi rock ai secolului XX".



 

7.


Chuck Berry inseamna rock'n'roll, pofta de viata si solo-uri memorabile. Berry concerteaza si in zilele noastre, desi are venerabila varsta de 85 de ani.

 

6. B.B. King


Cariera bluesmanului se intinde pe parcursul a peste sase decenii, artistul sustinand peste 15.000 de concerte. B.B. King este fidel unui amplificator Gibson pe care-l foloseste si in ziua de azi, desi modelul respectiv nu se mai fabrica de ani buni.



 

5. Jeff Beck


Jeff Beck este cunoscut datorita faptului ca activat in The , un grup din care au facut parte alti doi chitaristi faimosi: Jimmy Page si Eric Clapton.

 

4. Keith Richards


Chitarist al grupului The Rolling Stones, Keith Richards nu are de gand sa se pensioneze, ba chiar intentioneaza sa participe alaturi de colegii sai la concertul care marcheaza 50 de la infiintarea trupei.



 

3. Jimmy Page


Cunoscut pentru activitatea alaturi de Led Zeppelin, Page nu este numai un mare chitarist, ci si un bun compozitor si producator.



 

2. Eric Clapton


Eric Clapton a scris istorie atat pe cont propriu, cat si alaturi de formatii influente precum The Yardbirds , John Mayall & the Bluesbreakers, Cream.



 

1. Jimi Hendrix


Nu numai cel mai bun chitarist din istorie, ci si cel mai spectaculos, Hendrix a facut din manuirea chitarei o adevarata arta. Este primul artist care ne-a aratat ca poti canta la chitara chiar si cu dintii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea