Muzica

#aretha franklin #john lennon #james brown #elvis presley #bob dylan #stevie wonder #ray charles #sam cooke #marvin gaye #otis redding

Top 10 cei mai buni cantareti din toate timpurile

La sfarsitul anului 2008, Rolling Stones Magazine a alcatuit o lista cu cei mai buni 100 de cantareti din toate timpurile, cantareti pe care ii iubim si ale caror voci au impus noi standarde in industria muzicala.



Iata artistii care s-au clasat pe primele 10 locuri:


10 James Brown


Cunoscut drept “Parintele genului Soul”, James Brown si-a inceput cariera in grupurile gospel. Cantaretul si compozitorul este considerat una dintre cele mai reprezentative personalitati ale culturii muzicale populare.

 

9 Stevie Wonder

 

Stevie Wonder a venit pe lume pe 13 mai 1950, iar la scurt timp dupa nastere a orbit. Artistul a semnat primul contract cu casa de discuri Motown Records la varsta de 11 ani, si a ramas fidel companiei pana in ziua de azi.

 

8 Otis Redding

Otis Redding s-a nascut pe data de 9 septembrie 1941 in Dawson, SUA. Artistul si-a inceput cariera alaturi de chitaristul de blues Jonny Jenkins si a fost principalul cantered in trupa "Otis Redding and The Pinetoppers."



7 Bob Dylan


Artistul Bob Dylan, nascut pe data de 24 mai 1941 a fost una dintre cele mai importante personalitati din muzica timp de cinci decenii si a avut o imesa influenta asupra muzicii populare.

 

6 Marvin Gaye


Marvin Gaye a fost unul dintre cei mai buni compozitori si cantareti, vocea sa atingand patru octave. Si-a inceput cariera ca membru al grupului doo-wop The Moonglows, la sfarsitul anilor 50.

Cariera solo si-a inceput-o in 1960, dupa ce trupa s-a destramat.

 

5 John Lennon


John Lennon a fost unul dintre membrii fondatorii ai trupei The Beatles, una dintre cele mai de success formatii din istoria muzicii pop.



4 Sam Cooke


Sam Cooke este considerat unul dintre pionierii si fondatorii muzicii soul. Este cunoscut drept “Regele genului Soul” pentru abilitatile sale vocale si influenta asupra muzicii moderne.



3 Elvis Presley


Un icon cultural, “Regele Rock and Roll-ului” si-a inceput cariera in 1954, cand Sam Phillips, proprietarul Sun Records, a vazut in el modalitatea prin care putea aduce muzica africo-americana maselor.



2 Ray Charles


A fost un pionier al genului muzical in perioada anilor 1950, prin fuzionarea stilurilor R&B, gospel si blues.



1 Aretha Franklin


Desi este cunoscuta drept “Regina genului Soul”, Franklin este de asemenea adepta stilului jazz, blues, R&B, gospel music, and rock.

Revista Rolling Stone a catalogat-o drept cea mai buna cantareata din toate timpurile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea