Muzica

#concert #folk #muzica #suzanne_vega

Suzanne Vega - muzica buna plictiseste cateodata

Unii dintre fanii lui Suzanne Vega au exclamat entuziasti la finalul concertului sustinut de artista la Sala Palatului din Bucuresti, altii, din contra, au afirmat ca au fost dezamagiti de simplitatea exagerata a evenimentului.

Artista a venit la Bucuresti cu o formatie un pic cam prea restransa: o chitara electrica si un bas. Au lipsit tobele si acest lucru s-a vazut foarte mult deoarece piesele din concert nu prea au semanat cu cele pe care le ascultam la televizor.

De altfel, Suzanne Vega n-a prea avut noroc de un public receptiv si, poate, a comunicat mult prea putin cu cei aproximativ 2 000 de spectatori care au venit la concertul artistei. Abia, la final, cand s-au auzit hiturile Luka si Tom's Diner , cele doua melodii datorita carora  Suzanne Vega a intrat in istoria muzicii, spectatorii s-au mai insufletit cat de cat.

"Din pacate nu e trendy si pare constienta ca a devenit legenda datorita a doar doua cantece. Dar mi-a placut foarte mult concertul. Inca de la prima nota", a tinut sa afirme un pasionat de muzica lui Suzanne Vega.

Showul a fost simplu si la capitolul organizare si la capitolul efecte speciale. S-au vazut cateva lumini albastre si numai cativa pasi de dans prin care artista originara din New York a aratat ca se simte bine in Romania. Astfel, Suzanne a interpretat piese de pe majoritatea albumelor sale printre care Caramel, Calypso, Left of Center sau Tombstone.

O istorie interesanta pare a avea piesa New York is a Woman al carui titlu vedeta l-a explicat prin faptul ca ea considera ca New York este o femeie, dar ca nu este foarte des o doamna. Ea poate fi foarte nepoliticoasa si murdara si, uneori, uita sa se demachieze, cand se culca beata. Apoi, Suzanne Vega a mentionat ca ar vrea sa afle ce fel de femeie sau barbat este Bucurestiul.

"Are o voce foarte calda care intra in contradictie cu mimica aproape imobila a fetei. Suzanne nu a zambit aproape niciodata in timpul acestui concert. Dar daca inchideai ochii si o ascultai, senzatia era foarte misto", a declarat dupa concert unul dintre nostalgicii muzicii lui Suzanne.

Atmosfera showului destul de cuminte in care nu s-au auzit urlaturi precum "hey wow", "toata lumea mainile sus" etc i-a plictisit , in schimb, pe alti spectatori, mari amatori de spectacole incendiare.

"A cantat si atat. O face foarte bine, insa la capitolul comunicare, show-ul a fost foarte deficitar. M-am cam plictisit."

Evenimentul de la Sala Paltului din data de 16 iulie a fost primul concert al lui Suzanne Vega in Romania. Cantareata a debutat in 1985 cu albumul care ii poarta numele. De-a lungul timpului, artista a lansat sapte albume, dintre care ultimul in 2007. Beauty & Crime a fost foarte apreciat de presa de specialitate.

Galeria foto Suzanne Vega la Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea