Muzica

#concert jazz #roots revival # concert roots revival bucuresti # roots revival romania

Roots Revival Romania – 0 calatorie jazzistica in inima muzicii traditionale

Șapte muzicieni din șapte țări ale lumii se întâlnesc în România pentru a da viață unui proiect inedit, în care muzica tradițională și jazz-ul se îmbină într-o armonie perfectă.

Conceptul ”Roots Revival Romania”

”Roots Revival Romania” este un proiect inițiat și coordonat de Mehdi Aminian, artist iranian pasionat de combinația inedită între diferitele tradiții muzicale și improvizația jazz. Acesta a implementat ideea alături de Peter Hurley, un prieten din Irlanda, care s-a mutat în România în urmă cu 20 de ani și care a organizat proiecte etnografice de succes în Maramureș.

În 2013, Mehdi Aminian a adus laolaltă muzicieni de înaltă clasă din țări diferite ale lumii (Irlanda, Liban, Turcia, Armenia, Moldova și România) și i-a invitat în Maramureș; acolo, timp de o săptămână au explorat împrejurimile și s-au familiarizat cu viața în mediul rural. S-au cufundat în acest mod de a trăi, ajungând să înțeleagă viața sătenilor, obiceiurile și credințele lor. Au transpus apoi toată această experiență în muzică sub forma unor improvizații, pe care le-au împărtășit publicului în cadrul unui concert organizat la Cimitirul Vesel din Săpânța, urmat de un eveniment la București.

Rezultatul sonor al proiectului din 2013 va fi disponibil pe CD-ul intitulat ”Roots Revival Romania” - Chapter one: Maramureș, care va fi lansat în 18 februarie la Cărturești - Café Verona (ora 15,00), cu participarea extraordinară a lui Grigore Leșe.

În 2014, ”Roots Revival Romania” capătă o nouă dimensiune, cea a unui turneu în patru orașe. Spontaneitatea și improvizația sunt cuvinte-cheie ale proiectului, muzicienii dorind să îmbine tradițiile și experiențele lor artistice personale cu muzicile românești de proveniență folclorică. ”Frumusețea unui astfel de demers muzical constă în faptul că nu știi de la început către ce te îndrepți. Ai o bază sonoră de la care pornești, iar apoi fiecare aduce în proiect parte din sufletul său. Toți cei șapte muzicieni vor veni din diverse colțuri ale lumii la București, cu o săptămână înainte de începerea turneului și vor crea spectacolul de la zero”, spune Mehdi Aminian.

Roots Revival Romania”

Turneul ”Roots Revival Romania” are loc în perioada dintre Sărbătoarea de Dragobete și cea de Mărțișor, când natura și sufletul pulsează de viață. Temele de inspirație autohtonă pe care le veți recunoaște în program sunt sonoritățile tradiționale din zona Maramureșului, ritualuile de primăvară și muzica Mariei Tănase. “Știu că este o cântăreață extraordinar de apreciată aici, dar noi ne propunem să prezentăm muzica ei asa cum nu a mai fost auzită”, promite Mehdi Aminian publicului din România.

Cei șapte muzicieni vor prezenta proiectul Roots Revival Romania la

  • Brașov (25 februarie, Sala „Patria” a Filarmonicii),
  • Cluj-Napoca (26 februarie, Casa Studenților),
  • Timișoara (27 februarie, Sala „Capitol” a Filarmonicii)  
  • București (1 martie, Sala Radio).

Toate concertele încep la ora 19,00. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro, în oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și magazinele Germanos.

Pentru detalii vă invităm să accesați pagina https://www.facebook.com/RootsRevivalRomania

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea