Muzica

# b'estfest 2011 #concert #punk #hip hop # house of pain #flogging molly

Premiera! House of Pain si Flogging Molly concerteaza la Bucuresti

Formatiile house of pain si flogging molly vor concerta pentru prima oara in Romania, informeaza Emagic.

Cele doua trupe si-au confirmat participarea la editia din acest an a festivalului B’Estfest, care se va desfasura in perioada perioada 1-3 iulie, la B’Estfest Park(zona Pipera Tunari), la doar 10 minute de Casa Presei Libere .

Floggy Molly va urca pe scena pe 1 iulie, in prima zi a festivalului, in vreme ce House Of Pain va concerta pe 3 iulie.

 

Flogging Molly - punk-rock cu viori celtice

 

Fondata in anul 1997 de catre irlandezul Dave King, Flogging Molly si-a inceput activitatea ca trupa rezidenta intr-un bar din Hollywood - Molly Malone's, locul unde Dave&Co sustineau saptamanal concerte. Adoptand un stil iesit din comun prin imbinarea discreta de acorduri instrumentale celtice de vioara, mandolina si acordeon cu sunete de chitara si batai puternice de tobe, Flogging Molly a devenit rapid cunoscuta drept o reprezentare nonconformista a istoriei muzicale irlandeze, de la ritmurile celtice pana la punk rock-ul modern.

Anul 2000 aduce debutul oficial al trupei, odata cu lansarea albumului “Swagger”, material ce include hituri precum "Likes of You Again", Black Friday Rule" sau "The Worst Day Since Yesterday", piesa ce s-a regasit si pe coloana sonora a filmului Mr. and Mrs. Smith . Doi ani mai tarziu, Flogging Molly lanseaza “Drunken Lullabies”, album certificat cu discul aur de catre RIAA (Recording Industry Association of America), marcand peste 500.000 de exemplare vandute doar in Statele Unite. 

Au urmat “Within a Mile of Home” in 2004 si “Float” in 2008, cel din urma fiind considerat de revista americana Alternative Press drept “Cel mai important CD al anului, daca nu al deceniului”. Anul acesta Flogging Molly a revenit cu un nou proiect, “Speed of Darkness”, o reafirmare a cunoscutului mix de punk-rock si ritmuri celtice, material promovat si de un nou turneu mondial. 

 

House of Pain - 20 de ani de hip-hop american

 

Bazele House of Pain au fost puse in 1991 de Everlast alaturi de DJ Lethal si Danny Boy, trupa devenind inca de la primul album, “Fine Malt Lyrics” o prezenta importanta a scenei hip-hop, primind numeroase discuri de platina pentru vanzarile impresionante. 

Extras de pe materialul de debut, single-ul “Jump Around” a devenit rapid un adevarat imn al party-urilor de pretutindeni, propulsandu-i pe membri House of Pain in topul celor mai cunoscuti artisti hip-hop din lume. In 1994, trupa lanseaza “Same As It Ever Was”, album ce primeste discul de aur, material urmat in 1996 de “Truth Crushed to Earth Shall Rise Again”, album ce reflecta o evolutie puternica in privinta tematicii si a versurilor, DJ Lethal realizand cea mai mare parte din productia acestui material. 

Odata cu lansarea acestui material, Everlast isi anunta plecarea din grup, urmand ca fiecare dintre membrii sa demareze proiecte solo. Everlast si-a diversificat stilul, incluzand in piesele sale numeroase influente rock, albumele sale solo “Whitey Ford Sings the Blues”, “Eat at Whitey's” fiind rasplatite cu discuri de platina si de aur. Colaborarea cu Carlos Santana pentru piesa “Put Your Lights On” le-a adus celor doi un premiu Grammy la categoria “Best Rock Performance by a Duo or Group” in anul 2000.

 Anul acesta se implinesc 20 de ani de la infiintarea trupei House of Pain, momentul fiind marcat de o reuniune mult asteptata de fanii din intreaga lume, un turneu mondial aniversar si, desigur, lucrul la un nou album.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea