Muzica

#nigel kennedy #jimi hendrix #concert vioara

Nigel Kennedy concerteaza la Timisoara in martie

Nigel Kennedy , cel mai bine vandut violinist de muzica clasica din toate timpurile, va concerta pentru prima oara la Timisoara, pe 29 martie, de la ora 20:00, la Sala Capitol . Artistul nu va veni singur la Timisoara, ci insotit de cvartetul sau.


Printre piesele ce vor rasuna in Sala Capitol se numara atat compozitii proprii, cat si piese Jimi Hendrix precum "Purple Haze" si "3rd Stone From The Sun".

Biletele se pot cumpara din reteaua magazinelor Carturesti, Humanitas, Orange si Germanos sau online de pe eventim.ro. Preturile biletelor, in functie de categorie, sunt 100 lei, 140 lei, 170 lei si 220 lei.

De-a lungul carierei sale, Nigel Kennedy a sustinut spectacole publice si private pentru membrii familiei regale britanice si a fost apreciat cu premii precum "Outstanding Contribution to British Music", "Best Male Artist of the Year" la Brit Awards si "Vivement Dimanche Gold".

Printre mai multe viori electrice personalizate, Nigel Kennedy detine si un instrument din 1732 produs de catre Carlo Bergonzi din Cremona, ce a inlocuit in 1990 in mod surprinzator vioara sa Stradivarius "The Cathedral" .

Nigel Kennedy colaborat cu artisti precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter si Jack DeJohnette, printre altii.

Sursa foto: impactnews.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea